Divendres, 10 de juny de 2022

Quines regles i rols de poder imposem als nostres cossos mitjançant la cultura de l’autodisciplina, l’autocura i l’autosanació com a règim corporal?

Spiritual Boyfriends és un solo/performance en torn de les relacions i estructures de poder. El treball es basa en una investigació iconogràfica sobre la construcció històrica de postures de ioga, així com en material autobiogràfic al voltant de l’afecte i el desig.

Núria Guiu presentarà un fragment de 20 minuts de la peça en paral·lel a una exposició sobre l'arxiu utilitzat per a la creació de la performance. Aquest arxiu està format majoritàriament per imatges que vagaregen pel món virtual. Són imatges pobres*, pixelades, comprimides, de vegades descatalogades, d’altres copiades i reapropiades per diaris digitals, blogs personals d’usuaris, escoles o empreses comercials i de merchandising sobre el ioga, els seus accessoris i el cos com a cultura de la teràpia, de la salut, de l’esport, de la moda, de l’espiritualitat o de la mercaderia. Aquesta recerca fotogràfica s’ha inspirat en referents teòrics com ara el llibre de l’antropòleg Joseph S. Alter, Yoga in Modern India, o el llibre Yoga in the Modern World, de Mark Singleton i Jean Byrne, entre d’altres.

Núria Guiu ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2022.

*Hito Steyerl, 2012. Los condenados de la pantalla.

Participant

Núria Guiu

El dispositiu d’Arxius possibles està dissenyat com un marc d’activació de propostes diverses, obert i atent a la participació d’altres institucions, de col·lectius organitzats i de tota la ciutadania, per explorar els límits del que considerem arxivable i per expandir les possibilitats d’accés, ús, difusió i ampliació dels arxius.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o dels telèfons 93 412 08 10 i 93 481 33 68.


Exposició