Dijous, 3 de novembre del 2022

Radia Cava-ret és una obra col·lectiva, impulsada per Samu Céspedes i Violeta Ospina, d’art viu al voltant de l’experimentació radiofònica, l’aprenentatge mutu del cos vibràtil i l’escolta política. Inaugurada el 2016 a Barcelona, al col·lectiu de Radia Cava-ret l'interessa l’erotisme com a força creativa i l’expansió de la ràdia, com el revers experimental i eròtic de la ràdio tradicional.

En aquesta ocasió reprenem algunes preguntes del projecte Hogueras/Hogares de Samu Céspedes per crear juntes sintonies d’alleujament i resistència davant la invisibilització del treball de la llar a l’Europa fortalesa: el treball de milions de cosses explotades, minoritzades i racialitzades que sostenen les xarxes de cura i de reproducció de la vida.

Quin so et cuida mentre treballes? Com t’agradaria que et cuidessin quan siguis gran? Com t’agradaria que t’haguessin cuidat en la teva infantesa?

En un joc radiofònic sense emissió, d’escolta política i de cures sonores, obrim una bossa de sorolls visionaris, eròtics i cantats. Ens reunim al voltant de la flama de l’escolta al costat de les paraules dolces i amargues de les companyes de Sindillar, les càpsules poètiques de Quinny Martínez, Micaela Mahi i Yazel Parra, l’atmosfera sonora de Violeta Ospina i les persones de bagatges diversos que hi vulguin participar.


No Ar/On Air (2009-en curs) és una de les instal·lacions que formen part de l’exposició Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors, en la qual l'artista converteix la sala d’exposició en l’escenari d’una emissora de ràdio. En aquest cas, el programa Sonem funciona com una aproximació col·lectiva a la instal·lació, des d’on la singularitat estètica de l’obra de Marcelle és reinterpretada i estirada des del treball d’artistes o comunitats artístiques on la ràdio és l’eina fonamental que els vincula, i que, igual que en el cas de la Cinthia, serveix per introduir conceptes com els de la col·lectivitat, la classe social o la raça.

Imagen del proyecto Hogueras/Hogares de Samu Céspedes

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició