Dijous, 10 de novembre del 2022

dublabBCN és una ràdio online sense ànim de lucre, una plataforma comunitària centrada en tot allò que no sona en ràdios convencionals i que busca sempre l’equilibri entre sons experimentals i altres de més accessibles. Una manera de descobrir músiques, estils i discursos no normatius sense que calgui passar per grans plataformes homogeneïtzadores. Un altaveu de propostes innovadores i experimentals que funciona com a difusor de la creació sonora i forma part activa de l’agenda cultural de la ciutat, i que teixeix una xarxa comunitària local.

En aquest cas, dublaBCN trasllada la cabina de ràdio al museu, amb la companyia de Jara Rocha, le autore del podcast Naturoculturas son disturbios, i Alberto Flores del Río, a càrrec de Radio noche. Una col·laboració de perfils molt diversos que, a través de la ràdio com a eina, traçaran vincles entre temes inconnexos, dissensos, fascinacions o obsessions, un lloc des del qual aprendre a estar plegadis.


No Ar/On Air (2009-en curs) és una de les instal·lacions que formen part de l’exposició Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors, en la que l'artista converteix la sala d’exposició en l’escenari d’una emissora de ràdio. En aquest cas, el programa Sonem funciona com una aproximació col·lectiva a la instal·lació, des d’on la singularitat estètica de l’obra de Marcelle és reinterpretada i estirada des del treball d’artistes o comunitats artístiques on la ràdio és l’eina fonamental que els vincula, i que, igual que en el cas de la Cinthia, serveix per introduir conceptes com els de la col·lectivitat, la classe social o la raça.

Jara Rocha i Alberto Flores del Río

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició