al
Com cada any, el Museu obre les seves exposicions al públic del festival i acull, entre d'altres activitats, l'escenari Sónarcomplex. Durant aquests dies l'accés al recinte del Museu serà exclusivament amb l'entrada Sónar.

Programa

ExtraMàtica TANTAL - Marcel·lí Antúnez
(MACBA Atri)

Mecanisme d'identitats efímeres
El sistema d'identificació que utilitzen el teatre, el cinema, la literatura i l'art en general, està unit a la descripció de personatges, a través dels quals ens sumim com a espectadors dins de la història. Tot i ser aliens físicament al personatge, per uns instants, ens sentim partícips de la seva realitat. Però, què passaria si aquesta identificació ens permetés viure des de la nostra identitat física algun d'aquests rols? La instal·lació "Tantal" contempla la possibilitat de viure històries extraordinàries a la nostra pell. Tècnicament, "Tantal" és un dispositiu de captació que permet capturar una seqüència animada del rostre dels espectadors que ho desitgin. Els rostres dels usuaris de la interfície es converteixen en actors a través d'uns cossos virtuals de la pel·lícula, l'espectador abandona l'àmbit privat pel públic.

DE9: TRANSITION (WORLD PREVIEW) - Richie Hawtin
(MACBA Auditori)

"El projecte 'DE9' ha estat des del principi una plataforma d'experimentació per portar cap al futur les meves idees de performance i de sessió de Dj". (Richie Hawtin).

L'any 1998, abans que els fabricants del sector comencessin a integrar efectes als seus mescladors per a Dj's, es va publicar el primer "DE9". Sota el títol de "Decks, Efx & 909", aquest primer capítol explorava les possibilitats de manipulació del so mitjançant la superposició de dotzenes de pistes i l'ús d'efectes analògics i digitals. Al 2001, uns mesos abans que Ableton Live veiés la llum, va aparèixer la segona part. "DE9: Closer to the Edit" aprofundia a l'estructura dels tracks utilitzats a la mescla, tallant, micro-editant i reorganitzant centenars de loops en una composició totalment nova. Avui, Ableton Live i altres tècniques de software i hardware per a la sincronització i l'arranjament de loops són moneda de canvi habitual. "DE9: Transition" parteix de la idea dels anteriors episodis de la sèrie, tot afegint l'element de llibertat que proporcionen aquestes tècniques, i indagant en una nova àrea de la mescla, la de la transició. Aquesta exploració no es limita als plànols bàsics del so, X i Y (temps i volum), sinó que afegeix el pla Z (profunditat), portant per primera vegada la mescla a un entorn de so embolcallant 5.1. "DE9: Transition" es va composar de principi a final, amb la idea de crear una experiència immersiva, que permeti a l'oïdor arribar al fons de tot plegat (de la música?)... i aquesta vegada, encara més prop de l'edició. "DE9: Transition" es publicarà el setembre de 2005 (Minus/Novamute) en CD i DVD, en versions Stereo i 5.1 Surround Sound, amb àudio d'alta resolució i visuals addicionals. A Sónar 2005 es presenta un fragment de la versió Surround.

SonarComplex 16 JUNY
13h. Monoceros
17h. Tape
19h. David Stackenäs
21h. Goodiepal

17 JUNY
13h. Dargelos
17h. World's End Girlfriend
19h. Yamauchi
21h. Nullpointer

18 JUNY
13h. Coeval
17h. Es
18h. Kemialliset Ystävät
19h. Islaja
21h. Matt Elliott

www.sonar.es