al

Presentació del programa per al curs 2010-2011

Els programes educatius del MACBA van més enllà de la contemplació estàtica i estètica de l'obra d'art; apropen l'alumne a la intenció de l'artista, fomenten la reflexió i l'extrapolació dels conceptes plantejats i arriben a establir paral·lelismes amb elements del seu propi entorn. La riquesa de les activitats contribueix a formar-los com a alguna cosa més que com a «bons espectadors» i proposa les primeres llavors per al diàleg, l'associació d'idees, l'esperit crític, l'empatia, la capacitat d'expressar-se altres competències que els educadors sabran identificar.

Aquest curs proposem treballar la Col·lecció MACBA a partir de diferents propostes adaptades tant als diversos nivells escolars com a les necessitats del professorat. Així, a més de les visites comentades, els projectes Expressart. Museu portàtil i Lectures d'una Col·lecció permeten un treball en profunditat a les aules abans de la visita al Museu. I com a novetat oferim, per als alumnes de Batxillerat, el projecte Vídeo MACBA. Una anàlisi de la imatge audiovisual, que proposa una reflexió a partir d'obres audiovisuals seleccionades de la nostra Col·lecció i que difícilment trobem en conjunt a les sales.

L'exposició temporal Esteu a punt per a la televisió? ens ofereix la possibilitat de treballar la relació entre art i televisió i de tenir una experiència pràctica a les sales utilitzant aquest mitjà.
Quant a la formació del professorat, aquest any ampliem l'oferta amb el curs trimestral Iniciació a l'art contemporani i renovem el web amb un espai d'educació on podreu trobar informació actualitzada sobre els nostres programes permanents i temporals.

Visita al MACBA del IES Agustí Serra i Fontanet de Sabadell, 2010. Foto: Òscar Ferrer
Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Imatges

Visita al MACBA del CEIP Àngels Garriga de Barcelona, 2010. Foto: Òscar Ferrer

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010