Dissabte, 29 de gener del 2022

La proposta de nyamnyam i Pedro Pineda per l’exposició Apunts per a un incendi dels ulls és una nova iteració i una genealogia d’A quatre potes (en procés des de 2014), un projecte basat en el principi que, per compartir un àpat o mantenir una discussió, abans cal haver construït una taula per seure.

Sistematurgia proposa una obertura al públic d'aquest procés a través d'una trobada al voltant del projecte A quatre potes, sobre gestió forestal, el disseny com a eina de recerca i els límits del museu. Acompanyaran a nyamnyam i Pedro Pineda, Lídia Guitart, enginyera forestal; Curro Claret, dissenyador industrial; Ingrid Guardiola, assagista, investigadora cultural i directora de Bòlit, Centri d'Art Contemporani; Latitudes i Hiuwai Chu, equip curatorial de l'exposició; i un grup de treballadors del MACBA, que abans i durant l'exposició han estat partícips dels tallers de codiseny i creació col·laborativa de la instal·lació de A quatre potes, que va començar per l'adquisició de diversos troncs d'arbre procedents d'una iniciativa de sostenibilitat forestal del massís del Montnegre.

Curro Claret. Va estudiar a Elisava i al Central Saint Martins College of Art and Design. És dissenyador industrial freelance des de fa més de vint anys. Ha treballat simultàniament per a empreses (Camper, BD Barcelona, Metalarte, Zicla, Mahou...), institucions, fundacions i ONG (Arrels Fundació, Fundació Tot Raval, Fundación San Martín de Porres, We Are Water Foundation…) duent-hi a terme projectes d’il·luminació, mobiliari, producte, comissariat, instal·lacions, serveis… En paral·lel, desenvolupa puntualment una activitat docent. Unir i relacionar aquestes realitats tan diferents és un dels seus principals interessos.

Ingrid Guardiola. És doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora de la Universitat de Girona, assagista, realitzadora audiovisual i investigadora cultural. Des del maig del 2021 és la directora del Bòlit - Centre d’Art Contemporani de Girona. El seu treball indaga en les relacions socioculturals que s’estableixen entre la cultura, la tecnologia i la societat, i incideix en qüestions com la desigualtat o el gènere.

Lídia Guitart. És enginyera de forests i llicenciada en ciències ambientals, i té més de 10 anys d’experiència en el sector forestal, en el qual ha realitzat des de gestió integral de finques fins a projectes d’innovació de temàtica diversa (silvicultura, bioeconomia, etc.). Actualment treballa a l’Associació de propietaris del Montnegre i el Corredor, on la seva tasca se centra en el desenvolupament de projectes per a la millora ecològica i econòmica dels boscos del massís a través de la gestió forestal. Singularwood és un d’aquests projectes, basat en la posada en valor de peces de fusta local de qualitat i característiques especials per a ebenisteria, artesania, etc., i del qual parlarem en aquesta conversa.

Participant

nyamnyam
Aquesta activitat forma part d'Education from Below, un projecte amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea
logo- def- cofinanciado por el programa Europa Creativa de la Unión Europea
Fusta tratada per l'activitat Sistematurgia a quatre potes

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició