al

L'objectiu principal d'aquestes jornades és la conformació d'un espai de diàleg plural i divers de pensament en femení arrelat a l'experiència i, en particular, a la representació de l'experiència que es genera en i des del cos en relació amb la diferència sexual. Aquesta noció clau apropiada i/o rebutjada per part d'autores que han fonamentat la discussió entorn del sexe/gènere, no ha deixat de ser debatuda i en cap cas no ha estat superada. Gràcies a l'ús sovint lax que se n'ha fet, aquesta noció ha permès la classificació dels feminismes, ha determinat la reflexió ontològica entorn de la corporalitat i ha suscitat l'elaboració de programes polítics divergents. Convé fer-ne una revisió que permeti d'aclarir, en el context de significació que li és propi, la psicoanàlisi –context poc visitat o fins i tot donat per descomptat–, en quina mesura es tracta d'una noció amb possibilitats crítiques i/o polítiques en el si dels discursos teòrics i pràctics contemporanis entorn del gènere i el queer.
La professora Alenka Zupančič i la professora Joan Copjec, especialistes en la matèria, seran les protagonistes d'aquest espai de diàleg que oferirà, al matí, un taller de recerca a la UAB, i a la tarda, una conferència amb un preludi artístic a l'Auditori del MACBA. Aquestes activitats s'interpel·laran l'una a l'altra i seran testimonis d'un diàleg que cal tenir en compte: el que sorgeix de l'aproximació de dos contextos normatius i de pensament com són Europa i els Estats Units.

Organitzat en col·laboració amb la Facultat de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta conferència s’inscriu en el marc de les jornades homònimes de la Universitat d’Estiu de l’Autònoma 2012, que inclou també la celebració d’un taller de matí amb Joan Copjec i Alenka Zupančič.

Informació addicional a: http://cositextualitat.uab.cat/; per a consultes sobre el taller: gr [dot] cositextualitat [at] uab [dot] cat

Sexualitat, culpa i el real: Alenka Zupančič i Joan Copjec en diàleg

Programa

Dilluns 2 de juliol, a les 18 h
Conferència a càrrec de la prof. Joan Copjec (rèplica de la prof. Rithée Cevasco, Centro de Investigación Psicoanálisis & Sociedad , Barcelona)

Dimarts 3 de juliol,a les 18 h Conferència a càrrec de la prof. Alenka Zupančič (rèplica de la prof. Amalia Rodríguez Monroy, Universitat Pompeu Fabra)

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat