Divendres, 8 d'octubre de 2021

19 h

Planta baixa del CED

Preu: Gratuït. Places limitades. Amb inscripció prèvia.

A Coses que passen han passat coses i hem generat documents. Elucubracions, converses, presentacions, exposicions, reunions privades, programes de ràdio, fotografies i intercanvis casuals de tot tipus formen part d’aquest fons documental. Aquests documents, pel fet de ser generats pel museu-productor, han de ser conservats, catalogats i visibilitzats dins l’arxiu històric. Sembla inevitable que les coses que passen acabin comportant-se com una mena d’arxiu-riu que desemboqui en el sistema que relata, barrejant-se amb tot el que l’envolta. En aquesta activitat haurem de decidir sobre el futur. Què guardem i què llencem a la brossa? Quines coses que passen seran les que formaran part de l’arxiu històric? Algun investigador-xafarder voldrà llegir aquestes línies l’any 2500?

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Aquesta activitat forma part del programa públic de Coses que passen, un projecte d’Enric Farrés Duran, que combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. Amb motiu del 25è aniversari del MACBA, Enric Farrés Duran ha desenvolupat un projecte amb l’arxiu històric del museu. A través d’un procés d’investigació, l’artista s’ha deixat travessar per l’arxiu, revisant els límits de les seves definicions per mostrar-ne les entranyes específiques.

Activació 3 - La sessió de la cessió

Exposició

Tot i que les meves escultures contenen idees sobre processos de desenvolupament psicològic i emocional, de fet no són sinó exploracions físiques del pensament, el sentiment, la comunicació i la relació.
Karla Black