Archi/tech/e/nologies és un cicle de conferències obertes a tothom, que aplega professionals de diverses branques relacionades amb l’arquitectura, la tecnologia i la ciència. En aquest cas, arquitectes internacionals i del país expliquen les seves estratègies a l’hora d’aplicar els seus coneixements en la recollida de dades, la diagramació i la cartografia de la informació. D’aquesta manera, posen en comú els seus punts de vista amb les tècniques que fan servir enòlegs i enginyers agrícoles. Vicente Guallart, arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona i partidari de la convivència entre tecnologia i naturalesa, aportarà el seu punt de vista.

Les sessions es fan paral·lelament al taller internacional d’arquitectura AA Visiting School Barcelona, organitzat per l’AA School of Architecture, de l’Architectural Association de Londres, que per primera vegada es trasllada a la ciutat de Barcelona amb el títol BODEGA – Enological Metabolism. El taller se celebra del 12 al 26 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB – UPC Barcelona Tech.

Vicente Guallart és l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona i el fundador de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, que ha dirigit en els seus primers deu anys.

Guallart ha estat capdavanter en la interacció entre naturalesa, tecnologia i arquitectura, i ha proposat nous models basats en les condicions urbanes, socials i culturals que caracteritzen la societat de la informació. Des d’aquesta posició, ha explorat l’aparició d’un nou tipus de desenvolupament urbà vinculat al concepte de metàpolis (un terme encunyat pel sociòleg francès François Ascher), per referir-se a una metròpolis discontínua que necessita tant del que està construït com del que és natural.

Auditori MACBA

Programa

Dimarts 23 de juliol de 2013, a les 17 h

Auditori MACBA. Aforament limitat.

Aquesta conferència forma part del programa Archi/tech/e/nologies, AA Visiting School Barcelona Open Lectures, organitzat per l’AA School of Architecture de l’Architectural Association de Londres a Barcelona del 12 al 26 de juliol de 2013.

Es farà en anglès i sense traducció simultània.

aaschool.ac.uk
barcelona.aaschool.ac.uk
aavsbarcelona [at] aaschool [dot] ac [dot] uk

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81