Schools are dead! és una publicació que recull materials relacionats amb projectes pedagògics radicals, llibertaris o alternatius, que escapen de les lògiques de l’educació reglada. La publicació es basa en una investigació de Dorothy Spencer i Joan Pallé sobre el paper rellevant dels fanzins i les revistes com a eines pedagògiques, i es fixa en projectes editorials vinculats al moviment obrer de principis del segle XX, així com en fanzins i altres materials impresos vinculats al moviment DIY de finals del segle XX fins a l’actualitat. La investigació parteix del cas del Boletín de la Escuela Moderna, vinculat al projecte de Francesc Ferrer i Guàrdia, per posar en relació iniciatives i materials impresos procedents de diferents arxius de les ciutats de Londres i Barcelona.

La presentació comptarà amb la participació de Gelen Jeleton, Dorothy Spencer i Joan Pallé.

Schools are dead! és el projecte seleccionat en la modalitat d’investigació de la convocatòria Art Jove 2018 i s’ha realitzat en el marc de la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove. Ha rebut el suport de La Escocesa Centre de creació. Ha comptat amb la tutoria de Chris Jhones i Yaiza Hernández.

Schools are dead!

Programa

DIJOUS 23 DE MAIG, A LES 19 h
Lloc:
Planta baixa del CED
Gratuit. Sense reserva prèvia
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske