Aquesta trobada proposa un recorregut per la història de la transsexualitat a Barcelona. El responsable de Memòria Històrica de la Coordinadora Gai-Lesbiana, Leopold Estapé, ens guiarà per algunes zones emblemàtiques de la ciutat per tal d’acostar-nos a la vida d’alguns personatges únics. El recorregut seguirà el rastre d’un ampli ventall d’identitats trans al llarg de la història, des de com s’identificava el gènere a les tombes a l’època antiga fins a la trans Sonia Rescalvo, que va lluitar per la seva vida, passant per la figura de Catalina de Erauso (la monja alferes) a la Barcelona del segle XVI, la Inquisició, Jean Genet, Ocaña, o el transformisme dels locals nocturns de l’avinguda Paral·lel.

La ruta transita entre la celebració de noms propis i el reconeixement d’aquells cossos anònims sobre els quals, avui dia, es continua construint la història de la diversitat sexual i afectiva de la ciutat.

Coordinat per Héctor Acuña

Amb el suport de:
L'internationale
Creative Europe
<h3><em>Our Many Europes</em> és un programa de la confederació europea de museus "<a href="http://www.internationaleonline.org/" target="_blank">L'Internationale</a>" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L
Foto: Josep Menoyo

Programa

DIUMENGE 16 DE DESEMBRE, a les 11.30 h
Preu:
gratuit. Amb inscripció prèvia
Participants: 25
Punt de trobada: plaça de la
Vila de Madrid, s/n, El Gòtic

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68
L’essència del fragment i del mòdul té un ressò profund en el meu treball.
Pep Agut