Coàgul (Catalunya), Fifteen Years Old (Perú) i Narcoléptica (Madrid) són tres projectes que comparteixen una aproximació radicalment experimental a la música i la performance, encara que cadascun ho fa des d’un univers sonor i un imaginari particular i personal. La juxtaposició d’aquests tres espectacles, en què la música es combina amb les arts visuals, crea un esdeveniment emocional complex que busca impactar en el públic mitjançant accions disruptives i de provocació. D’aquesta manera es qüestiona l’exercici de la normativitat com un règim preestablert en l’univers de la quotidianitat.
Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Coàgul, Fifteen Years Old i Narcoléptica

Programa

DISSABTE 19 DE SETEMBRE DE 2015, 19 H
Lloc: Capella MACBA.

AVÍS IMPORTANT

Activitat recomanada per a més grans de 18 anys.
En algun moment del concert es farà servir llum estroboscòpica.

PARTICIPANTS

Coàgul és el projecte musical de l’artista visual Marc O’Callaghan (Barcelona, 1988). En un ultimàtum històric desesperat per combatre la dissolució i dispersió característiques del món contemporani, la funció principal de Coàgul és concentrar l’energia de determinats principis còsmics en el punt físic en què la seva música s’executi o es reprodueixi. Aquesta música està geometritzada a partir de bases industrials minimalistes i repetitives, campanes màgiques, enregistraments de camp disparats a manera de sigils sonors, i una veu trasbalsada que literalment escup les corresponents proclames metafísiques sobre l’audiència. A part d’un extens nombre d’edicions marginals en casset i CDr, el 2013 va publicar La roda de la justícia, el seu debut en vinil editat pel segell Màgia Roja, que va presentar girant per Catalunya i Europa durant el 2014. En aquest concert presentarà el seu segon LP, La forja centrípeta, que està a punt de ser editat pel segell Burka for Everybody.

Fifteen Years Old és el projecte solista de música i performance de Solange Jacobs (Lima, 1978), arquitecta i creadora audiovisual que treballa amb la música i les arts visuals com a mitjans d’experimentació i provocació. En aquesta ocasió, Fifteen Years Old presenta el seu llançament més recent: Abecedario (Buh Records, 2015). Es tracta d’un alfabet personal on la sexualitat i la religió, l’activisme polític i el desig s’entrecreuen i ofereixen una observació i intervenció en la realitat des de la poesia, la veu, l’ús del cos i el so; un conjunt d’intervencions que, partint d’un univers personal i íntim, adquireixen una dimensió social i col·lectiva en contacte amb el públic.

Narcoléptica és el projecte musical unipersonal desenvolupat des de 2006 per Beatriz Vaca (Sevilla, 1985). Compta amb tres àlbums autoproduïts: Narcoléptica (2006), The Modular Explanation (2009) i The Abyss (de pròxima aparició). Focalitzant-se en el directe, s’ha consolidat durant els últims set anys a través d’un centenar d’actuacions en l’àmbit internacional (Colòmbia, Perú, Costa Rica, Mèxic, Cuba i Espanya, entre d’altres països). Parteix de l’experimentació, la barreja d’orígens sonors (instruments clàssics i virtuals, programacions, enregistraments de camp i veu) i el live-looping (enregistrament de loops en temps real). Sobre unes estructures predefinides que sustenten cada peça, Narcoléptica es permet certes derives en què la improvisació defineix cada actuació com una cosa diferent i única.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos