La denominada pels seus editors "Primera revista tridimensional i multimèdia", ASPEN, es va publicar a iniciativa de l’editora americana Phyllis Johnson entre el 1965 i el 1971. Cadascun dels deu números que es van editar de forma esporàdica, apareixia dins una capsa o arxivador diferent, que contenia materials en diversos formats: llibretes, postals, flexi-discos, pòsters i pel·lícules en super-8. Entre els seus editors, dissenyadors i autors hi havia algunes figures capdavanteres de l’art contemporani americà i europeu.

Cada un dels números d’ASPEN no deixa de ser una mena de «càpsula de temps» que ens transporta al moment en què es va crear. A partir del tercer número, l’orientació de la publicació va canviar: va passar de ser un referent de la vida social de l’estació d’esquí d’Aspen, Colorado, i es va convertir en aparador dels principals moviments artístics del moment. Justament aquesta varietat va ser un dels seus trets més valuosos.

Aquesta activitat, que gira al voltant de la idea del magazine in a box, es planteja com un diàleg a sales amb el públic, que permet aprofundir en els diversos números d’ASPEN i aproximar-se a l’entorn on es va gestar la revista i a les necessitats que cobria. També s’hi analitzen les relacions existents entre alguns del seus continguts i les línies d’investigació i actuació del MACBA.

Amb el suport de:
Moritz
Espai dedicat a la revista 'ASPEN', MACBA

Programa

DISSABTE 29 DE MARÇ A LES 19 h

Antònia Maria Perelló, conservadora en cap de la Col·lecció MACBA
Aida Roger de la Peña, curadora adjunta

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81

Continguts relacionats

Activitats

Imatges

ASPEN "The Multimedia Magazine in a Box. Nº3. The Pop Art issue", 1966

Àudios

Visita comentada a l'exposició "Revista 'ASPEN', l'experiència multimèdia"