D'octubre del 2020 a juny del 2021

Ja no ens queda cap dubte que les arts visuals estan internament rosegades per un «res a veure». La invisibilitat de l’art no és necessàriament una manca de forma, de traç o de color; pot ser un buit que omple la imatge de contingut i sentit. Pot ser un silenci visible, però també l’oportunitat d’escoltar el soroll i donar-li la paraula. Pot fer innecessari el museu, però també pot transformar-ne la vocació. Pot ser un no-res, però també el llindar d’una imaginació imprevista. 

Res a veure es proposa com a grup de treball per qüestionar l’hegemonia del règim visual en l’art contemporani i investigar sobre tot allò que, sense ser imatge, la configura, la produeix i la fa visible. Cada artista proposa la seva aproximació i el seu recorregut particular, des de diferents pràctiques i àmbits de les arts visuals. A partir de la trajectòria del que seria una «mutació de la fotografia»  (en el cinema, el vídeo i els formats digitals), l’artista Mabel Palacín ens proposa una reflexió i un treball col·lectiu sobre els elements invisibles (marc, narrativa, data, so, veu, etc.) que construeixen la realitat visual. 

A càrrec de Mabel Palacín, artista.

 

Informació pràctica: 
  • Dates: D’octubre del 2020 a juny del 2021

  • Dirigit a: Persones amb diversitat visual i públic en general

  • Horari: Els dilluns cada quinze dies, a les 18 h

  • Durada de l'activitat: 90 min

  • Preu per grup/classe: Gratuït. Amb inscripció prèvia

  • Per formar part del grup, poseu-vos en contacte amb: educacio [at] macba [dot] cat

Gràcies al suport de
Logo Fundación REPSOL
"Res a veure", 2019. Foto: Anna Fàbrega
Tot i que les meves escultures contenen idees sobre processos de desenvolupament psicològic i emocional, de fet no són sinó exploracions físiques del pensament, el sentiment, la comunicació i la relació.
Karla Black