al

Conferència i seminari

L'Emili pervertit trenta-set anys més tard

L'estructura d'aquesta conferència i seminari gira al voltant de les reaccions que pot suscitar el llibre de René Schérer, L'Émile Perverti (1970 i 2006), traduït al castellà amb el títol equívoc de La pedagogía pervertida (Barcelona, Laertes, 1984). O dit d'una altra manera, pretén centrar-se en com els diferents estaments implicats en la tasca pedagògica comprenen, expliquen i apliquen les idees defensades al llibre de Schérer. En aquest sentit, el seminari funcionarà com un taller de lectura i discussió. D'aquesta manera, el que es discutirà girarà al voltant de dos punts bàsics: 1. Les idees exposades per Schérer als anys setanta (plantejament genealògic); i 2. La projecció d'aquestes idees en el marc de l'ensenyament actual.

Aquesta conferència i seminari està organitzat pel grup d'investigació que dirigeix Manuel Asensi i pel MACBA, i hi participen: professors de la Universitat de Girona, de la Universitat Autònoma de Barcelona, membres del Programa d'Estudis Independents del MACBA (PEI), i també representants de diferents col·lectius (ensenyament primari, ensenyament secundari, grups feministes i queer, representants institucionals, pedagogs).

Amb servei d'interpretació simultània. En col·laboració amb la Universitat de Girona, Universitat Autònoma de Barcelona, PEI Obert


Programa

Conferència amb René Schérer DIJOUS 3 DE MAIG 19 h
Presentació de La pedagogía pervertida i Manifiesto antipedagógico. A càrrec de René Schérer i Manuel Asensi.

20 h
Debat

Seminari DIVENDRES 4 DE MAIG 17 h
Schérer i l'ensenyament. A càrrec de Francisco Cuevas, Manuel Asensi i Xavier Antich.

19 h
Schérer, el feminisme i la teoria queer. A càrrec de Rafa Mérida, Beatriz Preciado i Meri Torras.

20 h
Debat

Tel. 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat