Dimecres 2 de novembre de 2022

Presentem el projecte lumbung stories, que coordina l’editorial bilbaïna consonni en el marc de documenta fifteen (Kassel, Alemanya). L’edició actual d’aquest esdeveniment d’art tan referencial com és documenta ha estat comissariada pel col·lectiu indonesi ruangrupa, i ha desenvolupat una metodologia de treball, el lumbung, una sèrie de fórmules per al treball col·lectiu. Com aplicar el protocol lumbung en les publicacions oficials de documenta fifteen ha estat tot un repte al qual ha volgut respondre lumung stories. Tot llibre és un projecte col·lectiu, i aquest ho és de manera radical. Relatos lumbung és una antologia de relats sobre la col·lectivitat d’Azhari Aiyub, Uxue Alberdi, Cristina Judar, Nesrine Khoury, Yásnaya Elena Aguilar Gil, Panashe Chigumadzi i Mithu Sanyal. A més, suposa la col·laboració entre 8 editorials independents de diferents llocs del món que han publicat edicions diferents del mateix llibre en diversos idiomes hegemònics i minoritzats: Marjin Kiri (Indonèsia), Txalaparta Argitaletxea (Euskal Herria), Dublinense (Brasil), Al-Mutawassit (Líban), Almadía (Mèxic), Cassava Republic Press (Nigèria) i Hatje Cantz (Alemanya).

Per parlar de com es va organitzar aquesta proposta, de la diversificació de veus que analitzen la cosmologia d’allò comunal, de les formes col·lectives de l’organització en el món editorial, entre d’altres qüestions, tindrem la periodista Tania Safura Adam com a moderadora, l’editora Laura Huerga (Raig Verd), l’escriptori del Brasil Cristina Judar i l’editora María Mur Dean (consonni).

Així mateix, la performer Bertha Bermúdez llegirà ballant o ballarà llegint tres relats del llibre Relatos lumbung en diversos idiomes. Aquesta activació forma part d’una aventura coreo-riu-gràfica que ha començat a Kassel, que està coordinada per la coreògrafa Idoia Zabaleta i que es va adaptant a diferents cossos, performers, i es va reproduint en llocs diferents (primer a Kassel, després a Frankfurt, ara a Barcelona i més tard a Madrid).

Coorganitzat amb
Logo Consonni
Col·labora
Basque Culture Worldwide
Dona llegint un llibre davant de públic

Programa

16:00-19:00 h

Lectura ballada de Relatos lumbung, a càrrec de Bertha Bermúdez. Accés amb l'entrada del museu

Sales del museu
19:00-21:00 h

Presentació de Relatos lumbung a l’Auditori Meier. Amb inscripció prèvia. Places limitades

Hi participen Laura Huerga, Cristina Judar, María Mur i Tania Safura Adam
 

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.