Divendres, 20 de novembre i 11 de desembre de 2020

El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

Prendrem els artefactes –llibres– com a punts de partida; com a cossos que es relacionen amb altres cossos i espais porosos per generar múltiples i infinites noves formes i situacions.

El llibre també és un cos que es resisteix a esdevenir normatiu.

Parlarem més de pràctica que de llibres, de la pràctica artística de fer llibres. I l’emmarcarem en el cos del treball i l’imaginari dels seus autors. I en el de l’arxiu del MACBA. També parlarem de comunitat, dissidència, situacionisme, performativitat, immaterialitat, lectura, distribució, traducció, economies, construccions i afectes. I més. Perquè de fet ningú, fins ara, ha determinat el que pot un llibre.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

El que pot un llibre

Programa

Activitat
El que pot un llibre #7. Núria Gómez Gabriel i Estela Ortiz

El que pot un llibre #7. Núria Gómez Gabriel i Estela Ortiz, investigadores i autores de Love me Tinder

Programa de presentacions de publicacions a cura d’Anna Pahissa
Divendres 20 de novembre de 2020

Love me Tinder és un assaig publicat per Temas de Hoy (Planeta, 2019), sobre les tecnologies de la representació masculina a l’aplicació de l’amor.

Activitat
El que pot un llibre #8. Xavi Ristol

El que pot un llibre #8. Xavi Ristol, artista i docent

Programa de presentacions de publicacions a cura d’Anna Pahissa
Divendres 11 de desembre de 2020

Xavi Ristol ens presenta un projecte que finalitza en forma de llibre "Hores en blanc / La hora negra", en què l’artista encarna la figura del suposat gestor d’una proposta plena de girs tautològics i qüestions performatives al voltant de l’edició i producció literàries de l'escriptor Sebastià J. Arbó. Un joc de transcripcions i traduccions que es belluguen entre el rigor acadèmic, la ficció i la disbauxa col·lectiva, el qual es clou en un llibre publicat per Como Ediciones i Club Editor, que tanca el cercle d’autories encreuades i compartides de tots els que han participat en el projecte.

Comptarem amb la presència i la veu dels responsables de Club Editor i Como Ediciones, a més dels participants en el llibre Josep Miquel Ramís (docent i doctor en Traducció i Interpretació), Víctor Balcells Matas (escriptor), Andrea Valdés (escriptora), entre molts altres col·laboradors, per tancar el cicle El que pot un llibre.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68