Divendres 18 de juny de 2021

19 h

Auditori Meier

Gratuita. Amb inscripció prèvia. Places limitades.

Nyamnyam és un espai i col·lectiu que els artistes Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez van crear el 2012. Unint les seves formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció, l’intercanvi de coneixement i la cultura mitjançant estratègies d’interacció. Utilitzen dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar diverses intervencions, situadesen en cada context glocal en què treballen. L’objectiu és activar el teixit de cada context en un sentit holístic, incorporant organismes (tant a escala humana com en d’altres escales), sistemes, ambients, relacions...

En aquesta cruïlla entre arts en viu, pensament crític, pedagogies i interacció social, el treball de nyamnyam es mou entre la creació de projectes (com a col·lectiu d’artistes) i el paper d’acompanyar i col·laborar en el treball d’altres persones, col·lectius i/o institucions. Molts dels seus projectes estan travessats per la deriva i l’experimentació amb la publicació en diferents formats, així com la creació de col·leccions editorials que comentarem en la nostra conversa.

El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars