Dijous, 6 de maig de 2021

Quina relació s’estableix amb l’arxiu i les publicacions? Són les publicacions un arxiu en si mateix? En una publicació els crèdits no juguen. Expliciten qui és qui i què ha fet què, i com vol veure-s’hi representat. Als crèdits no pot haver-hi ficció, són les metadades del llibre, i reflecteixen amb una exactitud total el poder, l’autoria i les responsabilitats al voltant de les publicacions editades pel museu al llarg dels últims 25 anys.

Aquesta publicació s’edita amb motiu de l’exposició Coses que passen. Coses que passen és un projecte d’Enric Farrés Duran, que combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. Amb motiu del 25è aniversari del MACBA, Enric Farrés Duran ha desenvolupat un projecte amb l’arxiu històric del museu. A través d’un procés d’investigació, l’artista s’ha deixat travessar per l’arxiu, revisant els límits de les seves definicions, per mostrar-ne les entranyes específiques.

Clara Plasencia és cap de publicacions del MACBA des del 2006.

Mela Dávila és assessora i investigadora independent. Al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va ser responsable del Departament de Publicacions i, més tard, la primera directora del Centre d’Estudis i Documentació. També ha estat directora d’Activitats Públiques al Museo Reina Sofía.

El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

Crèdits Enric Farrés Duran

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68


Exposició