Divendres, 9 d'abril de 2021

Francesc Ruiz és un dels artistes fonamentals en el context de les publicacions d’artista del país i de més enllà. La seva obra se centra en la investigació i en la producció de còmics —i de còmics expandits— per vehicular narratives associades a les subcultures o a la construcció d’identitats (individuals, socials, sexuals, urbanes...), utilitzant estratègies conceptuals i situacionistes.

Tot i que també ha publicat llibres, gran part del seu treball amb les publicacions està vinculat a projectes expositius que ha presentat en diverses ciutats arreu del món, on les publicacions i els seus espais d’exhibició i distribució (llibreries, quioscos...) són activats pel públic alhora que es converteixen en dispositius generadors de situacions i recorreguts. Parlarem amb ell sobre la seva trajectòria i les múltiples capes d’interès que impregnen el seu treball: la història del còmic o la distribució de continguts i cossos que desenvolupa amb el seu projecte “distribución perturbadora”. En els darrers anys, la seva obra s’ha exposat, entre d’altres espais, al Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid, la galeria Florence Loewy de París o el pavelló espanyol de la 56a Biennal de Venècia.

El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

Francesc Ruiz, El que pot un llibre

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Jo pinto com si anés caminant pel carrer. Recullo una perla o un crostó de pa; és això el que dono, el que recullo
Joan Miró