yearly, starting from 17 de gener de 2020, until 21 de març de 2020

Aquest cicle proposa trobades mensuals amb artistes, editors i persones del context artístic per parlar de la pràctica artística de fer llibres. Prendrem l’artefacte llibre com un cos que es resisteix a esdevenir normatiu. L’emmarcarem en el treball i l’imaginari dels seus autors, però també en el de l’arxiu del MACBA. I parlarem de comunitat, dissidència, situacionisme, performativitat, immaterialitat, lectura, distribució, traducció, economies, construccions, afectes i d’altres coses que no podem imaginar. Perquè de fet, fins ara, ningú ha determinat el que pot fer un llibre.

A càrrec d’Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

Totes les publicacions podran ser adquirides el dia de la presentació i a la llibreria MACBA Store Laie.

I am also not a book

Programa

17 de gener

El que pot un llibre 4: Pere Llobera i Sergi Botella, Desayuno con diamantes (Cru Edicions, 2019)

Publicació en la qual els textos crítics i irreverents de Sergi Botella dialoguen amb el material visual, no menys crític i descarnat, que aporta Pere Llobera a través de la seva obra pictòrica, dibuixos, collages i fotografies trobades.

7 de febrer

El que pot un llibre 5: Anna Dot, corresponsable del projecte Les Octavianes, acompanyada d’altres amics i amigues de l’Octavi

A partir del llibre trobat Recull d’itineraris excursionistes d’Octavi Artís, publicat el 1920 o 1924, l’artista Anna Dot i un grup de persones queden per (re)llegir i (re)caminar les passes i les paraules que Artís va traçar fa un segle. 25 rutes «a realitzar en un sol dia», que comencen en una estació i que acostumen a acabar en una altra, passant per petits cims, santuaris, fonts, viles i masos. Llegir i caminar, amb totes les possibilitats de perdre’s.
20 de març

El que pot un llibre 6: Núria Gómez Gabriel i Estela Ortiz, investigadores i autores de Love me Tinder (Temas de Hoy, Planeta, 2019)

Assaig sobre les tecnologies de la representació masculina a l’aplicació de l’amor.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68