Els dissabtes, del 2 d'octubre al 6 de novembre del 2021

Cada dia transitem per superfícies plenes de coses, els contorns de les quals es desdibuixen quan ens parem per fer-nos preguntes. Quina és la línia que separa això de la matèria que ho envolta, i de la matèria de la qual està fet? Això és natural o és artificial? Respira? És inert?

En aquest taller pensarem amb els objectes i experimentarem amb la tècnica escultòrica de l'assemblatge, interrelacionant tota mena d'elements per imaginar i crear alguna cosa que siguem incapaces de classificar.

A càrrec de Marina Rubio, artista.

Marina Rubio (Saragossa, 1986) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El 2015 es va traslladar a Bilbao, on va cursar el màster de Ceràmica, art i funció a la Universitat del País Basc. Amb el seu treball assaja maneres d'interferir en la percepció de les coses que constitueixen la nostra cultura material, que li permeten qüestionar origen i forma, així com els processos de transformació vinculats a la matèria que ens envolta, que ens construeix i que habitem. Fins al 2021 ha estat artista resident al centre de producció artística La Escocesa, pertanyent a la xarxa de Fàbriques de Creació de l'Ajuntament de Barcelona, on participa activament en l'associació gestora de l'espai, així com en alguns dels projectes col·lectius que s’hi desenvolupen.

Ha exposat en diversos espais del territori: Swab, Castell de Montjuïc (Nit dels Museus), Artnou, Espai Betúlia (Badalona), Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats, El Born Centre de Cultura i Memòria, Museu Nacional de la Ceràmica i les Arts Sumptuàries (València), Fundació Vila Casas (Palafrugell), CERCO, Sala Juana Francés (Saragossa), Instituto Aragonés de Arte y Cultura Contemporáneos Pablo Serrano (Saragossa), Tangent Projects (l’Hospitalet), Galeria MA (Palma de Mallorca), Bizkaia Aretoa (Bilbao), Intermediae (Madrid) i Biennal de Casablanca, entre altres. Ha dut a terme projectes educatius en col·laboració amb centres de cultura contemporània i de creació (CCCB Barcelona, La Escocesa), centres de cultura comunitària (Harinera ZGZ), centres culturals i instituts. Paral·lelament forma part del col·lectiu Marco i Guarín amb l'artista Juan David Galindo i Guarín.


Programa

Els dissabtes, del 2 d'octubre al 6 de novembre del 2021. A les 11:00 h.
Lloc:
Edifici Meier.
Preu: 3 € per participant (tant adults com infants). Gratuït amb carnets Família i Amic. 2€ per participant (tant adults com infants) acreditant situació de discapacitat. Aforament limitat, es recomana reservar prèviament.

Informació i reserves dels serveis d'accessibilitat: macba [at] macba [dot] cat

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.