Dimecres 8 de març de 2023

Anahita Nassir és politòloga hispano-iraniana i té un màster en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves principals àrees d’interès acadèmic son l’Iran i el seu encaix geoestratègic en un món canviant. Entre el 2003 i el 2012 va ser coordinadora a Casa Àsia i actualment treballa a Fundación IBO, de cooperació al desenvolupament. Participa com a analista en assumptes perses en diversos mitjans de comunicació per donar a conèixer la realitat de l’Iran, un país desconegut i fascinant.

En la seva intervenció Las protestas en Irán, más allá del velo, Anahita ens proporcionarà un context per entendre les principals causes que han provocat la condició actual de la dona a l’Iran i la seva importància en la lluita pels drets humans.

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial. En aquesta ocasió, està comissariat per Tere Recarens i gira entorn la seva obra Baharestan carpet (Catifa de primavera), exposada a l'exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica.

Foto de la politòloga hispano-iraniana Anahita Nassir

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Visita l'exposició de Col·lecció