En els últims mesos, l’artista Gabriella Ciancimino (Palerm, 1978) ha participat en un projecte que ha donat forma a l’exposició Just davant nostre. Altres cartografies del Rif. La seva obra se centra en el treball col·lectiu, la convivència i la diversitat expressiva.

Per a aquest projecte, Ciancimino ha treballat amb una cooperativa de dones en el Rif, que es dediquen a destil·lar olis essencials. D’aquí en sorgeixen una sèrie d'obres en les quals apel·la a les flors com a element de resistència. La peça que presenta al MACBA ens mostra, a través d’un grafit, les connexions entre la botànica (les flors són una de les grans icones de representació islàmica), les dones i la seva educació. També li permet relacionar grups de dones del Marroc, Catalunya i Itàlia, i obrir una reflexió sobre els fluxos migratoris.

Aquesta activitat és una oportunitat única per entendre el procés creatiu de Ciancimino i veure de primera mà la producció d'una obra que, més tard, s’inclourà en l’exposició del 23 de gener.

Amb el suport de:
Moritz
"Mixture of Plants: the Edelweiss", 2012, Graz (Àustria). Llibre fet a mà, tècnica mixta sobre paper.  Cortesia de Gabriella Ciancimino i L'appartement 22 (Rabat).

Programa

DISSABTE 18 DE GENER A LES 19 h

Planta 0 del museu
Places limitades

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
tel. 93 481 46 81