al

Dirigit a estudiants universitaris de qualsevol disciplina.

Departament exotèric és un projecte artístic i un plantejament pedagògic adreçat a estudiants de tots els àmbits a partir dels 18 anys. No es demana haver cursat prèviament estudis específics d’art. Es tracta d’un grup de treball resident en el museu que treballa amb la consigna «Què vols aprendre? Què pots ensenyar?» i amb un plantejament educatiu que propicia l’horitzontalitat i l’autogestió entre els participants i que crea un espai d’intercanvi de coneixements i experiències al voltant de l’art i el pensament contemporanis.

El projecte es desenvolupa de gener a desembre del 2020 i consta de dues sessions mensuals, una pública i l’altra tancada. Les sessions tancades, en què només participen els membres del grup de treball, estan destinades a organitzar i gestionar les sessions obertes, que combinen xerrades, visites a diversos espais culturals, tallers, visionats o sessions amb convidats. Aquestes sessions públiques són gratuïtes i obertes a tothom.

És un espai de gestió col·lectiva en què es vertebra tant la programació del projecte com el format en què es du a terme. És des d’aquesta experiència i pràctica que el departament exotèric pot ser entès com un espai d’investigació en l’àmbit educatiu autogestionat.

A càrrec de Jordi Ferreiro, artista i educador, i Yolanda Jolis, coordinadora d’Educació.

Per a estar informat de les sessions públiques del grup de Departament exotèric i conèixer de més a prop el projecte: https://www.instagram.com/departamentexoteric/

Amb el suport de:
Resa
Departament exotèric 2019

Programa

DE GENER A DESEMBRE DE 2019
Dates: tot l'any.
Horari: dues tardes al mes.
Preu: Gratuït. Es demana compromís tot l'any.

Dirigit a estudiants universitaris de qualsevol disciplina.
Convocatòria tancada
Requisits: escriure una carta de motivació a Yolanda Jolis (yjolis [at] macba [dot] cat) explicant els motius pels quals es vol participar i indicant què es pot aportar en aquest grup de treball transdisciplinari.
Comunicació d’acceptats: 31 d’octubre del 2019.

Educació: educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13.


Continguts relacionats

Imatges

Joseph Beuys "F.I.U. Flag", 1985

Àudios

7. Vols fer una birra?
6. Hi anem?
5. Què hi veus?
4. A qui estem esperant?
3. Votem que votem, o què fem?
2. Com has arribat fins aquí?
1. Anem a baixar el nivell
Sempre s’arriba a quelcom que no es pot pintar.
Dieter Roth