al

FILM NOIR és una obra fílmica en la qual la càmera dissecciona imatges de grans produccions de Hollywood. La seva peculiaritat consisteix en la superposició de bandes negres sobre els protagonistes per tal de dirigir la mirada de l’espectador cap als marges i, gràcies a aquest dispositiu, descobrir el que sempre hi ha estat, però que no es veu mai: els extres. Servint-se de la veu en off, la música i el muntatge, La Ribot desenvolupa una reflexió subjectiva gràcies a la qual els extres s’apropien de la pel·lícula.

La Ribot inverteix la nostra mirada i ens revela la dimensió coreogràfica del cinema a través de les accions dels extres, l’actitud dels seus cossos, el context on s’inscriuen, el tractament de l’espai i el moviment de la càmera.

La Ribot neix a Madrid el 1962. Actualment viu i treballa a Ginebra. Premi Nacional de Dansa el 2000 i Medalla d’Or al mèrit en les Belles Arts el 2015, tots dos atorgats pel Ministeri de Cultura (Espanya).

«Iniciada amb els vents d’alliberament de l’Espanya dels anys vuitanta, la pràctica de La Ribot ha modificat profundament el camp de la dansa contemporània. Agafant lliurement el seu vocabulari del teatre, de les arts visuals, de la performance, del cinema i de la imatge, el treball d’aquesta artista posa l’accent sobre els punts de fricció entre diferents disciplines i terrenys. La dansa, per tant, és per a ella el punt de partida de múltiples experimentacions ancorades al llenguatge del cos. Però també el lloc de negociació entre marcs diferents que proporcionen al cos un lloc precís que aquest treball tendeix a modificar: el museu, l’escena, el videoart.»
Marcella Llista (historiadora de l’art i conservadora del MNAM-Centre Pompidou)

En col·laboració amb:
Mercat de les flors
Pièce distinguée nº 45 (2016) Foto: Alejandro Resendi

Programa

DEL 26 D'ABRIL AL 6 DE MAIG, en horari del museu
Lloc:
Torre, planta 1
Preu: Gratuït amb l'entrada del museu
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Activitats

Imatges

La Ribot, "FILM NOIR" (2015) Foto de la pel·lícula "Life and Let Die"