In Free Fall, trilogia que inclou els treballs Before the Crash, After the Crash i Crash, narra la història de la crisi econòmica actual a través de l'exemple d'un cementiri d'avions en el desert de Mojave, a Califòrnia. Seguint la vida del Boeing 4X-JYI, inicialment adquirit per Howard Hughes, després emprat per les forces aèries israelianes, abans de ser dinamitat a la pel·lícula Speed, i finalment reciclat i convertit en DVD, Steyerl revela connexions inesperades entre economia, violència i espectacle en l'era del capitalisme globalitzat.

Hito Steyerl ha desenvolupat una prolífica carrera com a artista, escriptora, teòrica i docent. La seva recerca tracta temes tan diversos com la globalització cultural, el feminisme i els mitjans itinerants. Les seves pel·lícules acostumen a ser muntatges de la política i el pop, del cinema de Hollywood y el cinema independent, entrevistes i comentaris en off que ofereixen una anàlisi fílmica del present. Steyerl és professora de creació experimental amb nous mitjans a la Universitat de les Arts de Berlín. El seu llibre Die Farbe der Wahrheit (2008) explora les estratègies documentals en l'art contemporani.

Un projecte en col·laboració amb SCREEN Festival 2012.

Logo_Screen_BN_110.jpg

Hito Steyerl "In Free Fall", 2010

Programa

Dissabte 19 de maig, a les 12.30 h
Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Exposició

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars