Dissabte 12 de març de 2022

Díptico del desierto és un projecte escènic format per dues peces: una dansa de grup Chorus i un soloThe Very Last Northern White Rhino, dirigits pel director i coreògraf Gaston Core.

Chorus s'inspira en la tragèdia Les suplicants d'Èsquil, en la qual un grup de dones fuig de la seva terra a la recerca de la llibertat, enfrontant-se com a col·lectiu a un altre grup humà que haurà de decidir sobre la seva sort. A través de la desconstrucció de la dansa kathak, la peça recupera un tret arcaic de la tragèdia: el cor com a protagonista. Un viatge entre la mitologia i la societat, entre la fantasia i l'actualitat, entre l'estètica clàssica i el moviment contemporani.

The Very Last Northern White Rhino és un viatge des de la foscor a la llum, una celebració de la vida mitjançant la dansa, enmig del caos del món. A través d'una recerca sobre diferents estils de dansa urbana, aquesta peça presenta la dansa com a excés, com a celebració derivada de la vida. Ballar fins a l'esgotament, ballar fins al final perquè tal vegada ja no hi ha res més que es pugui fer.

Aquest espectacle forma part del festival Dansa Metropolitana que se celebra del 10 al 27 de març a 12 municipis de l'Àrea Metropolitana. Pots consultar tota la programació del festival a dansametropolitana.cat.

Gaston Core és director escènic, dramaturg, gestor cultural, ballarí i actor, i ha estat el director de la Sala Hiroshima des del 2015 fins al seu tancament al novembre de 2021. Actualment, el seu treball com a coreògraf està centrat a indagar en diferents essències expressives de la dansa en col·laboració amb altres artistes i creadors.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

CHORUS
Autoria i direcció:
Gaston Core 
Interpretació: Shreyashee Nag, Alba Lopez, Diana Aguirre, Margaux  Celdran, Karina Nathani, Cristina Jiménez, Paroma Basu, Riya Nathani, Simran Menghani, Anna Foglietta, Anita Deb i Anoushka Dasgupta 
Direcció musical: Shreyashee Nag
Vestuari: Eva Bernal 
Fotografia: Alice Brazzit
Coproducció: Dansa Metropolitana i Sala Hiroshima 
Agraïments: Nicol Yao Dapre AKA OULOUY, Centre Cívic Barceloneta i Mario R. Rubio 

THE VERY LAST NORTHERN WHITE RHINO
Autoria:
Gaston Core i Jorge da Rocha
Direcció: Gaston Core
Interpretació: Nicol Yao Dapre AKA Oulouy
Vestuari: Eva Bernal
Disseny d'il·luminació: Ivan Cascón 
Fotografia i vídeo: Alice Brazzit
Col·laboració artística: Aina Alegre
Coproducció: Grec Festival de Barcelona i Sala Hiroshima
Agraïments: Centre Cívic Barceloneta

 

Participants

Stine JanvinUla Sickle
Co-producció de
Logo Dansa metropolitana
Dissabtes MACBA. Gratuït gràcies a Uniqlo
Dissabtes MACBA
Uniqlo
Imatge grupal del Díptic del Desert de Gaston Core

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.