Aquesta publicació editada per la Fundació Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma pretén introduir algunes línies de reflexió sobre els projectes més destacats realitzats en el camp de l’educació a Es Baluard i revisar i analitzar des del pensament crític les pràctiques socials i educatives intramurs i extramurs d’un museu.

A partir de quatre experiències concretes amb col·lectius diversos, dutes a terme des de l’equip del museu, s’ha convidat a professionals de l’àmbit a reflexionar sobre les temàtiques sorgides per donar-los un cos teòric. La publicació pretén ser una eina de reflexió per als professionals d’àrees educatives de museus i tots aquells que es mouen en l’àmbit de les pràctiques col·laboratives.

Els quatre eixos traçats en base a les experiències analitzades són: gènere i representació; persones migrants: teixir xarxa més enllà del museu; gent gran: aprendre de l’experiència viscuda; persones amb malalties mentals: un col·lectiu més al museu.

Els autors dels textos són: Nekane Aramburu, Equip educatiu Es Baluard, Alicia González Guillén, Sören Meschede, Carmen Navarrete, Ramon Parramon, Javier Rodrigo, Manuela Zechner. Presentació a càrrec de Nekane Aramburu, directora d’Es Baluard i Eva Cifre, coordinadora Àrea de Desenvolupament Educatiu, Formació i Programes Públics d’Es Baluard i dels autors Ramon Parramon i Manuela Zechner.

.

Programa

DIMARTS 5 DE MARÇ, a les 18 h
Preu:
Gratuït. Sense inscripció prèvia.
Lloc: Planta baixa del CED.
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68