Sessió de presentació de la proposta educativa per al curs 2017-2018 amb tot l’equip d’educació del museu per compartir les noves línies de treball, els projectes educatius i les exposicions d’aquest curs.

Des del MACBA entenem l’educació com un espai idoni per pensar, imaginar-se i atrevir-se a encetar processos d'invenció transformadora. Apostem per una imaginació poètica, política i pedagògica oberta al joc, a l'error i a l'experimentació. Entre d’altres interessos, aquest curs reflexionarem sobre la manera en què la institució pot intervenir en la construcció d'una esfera pública, on els cossos participin de manera radical i s'assagin noves fórmules d'intervenció social.

Amb aquesta voluntat, us proposem diversos eixos d’investigació:
- La col·lecció del museu. Un espai d'investigació i experimentació amb activitats entorn de la nova exposició Col·lecció MACBA. Sota la superfície, com ara A través del mirall, Sortir del quadre i Desviacions a la Col·lecció.
- El treball amb el cos. L'acció i la performance es vehicularan amb la visita-taller S’aixeca el teló. Apareix Brossa, amb motiu de la nova exposició que revisarà l’obra de Joan Brossa, i el taller (De) cos present.
- Normalitat i raresa són dos dels conceptes que proposem repensar aquest any.
Treballarem per una educació antiracista a través del taller de coaprenentatge decolonial El teu avi era un colon.
- Alliberar la pedagogia. Estimularem noves pràctiques de producció del coneixement amb espais de trobada pública i amb propostes com Postdata. Correspondències d’artista a l’escola, sobre el moviment de l’art postal, entre d’altres.


Presentació Programa Educació 2017-2018

Programa

DIJOUS 21 DE SEPTEMBRE
Horari: 18 h
Lloc: Auditori Meier