POSTDATA és un projecte d'art a les escoles format per un conjunt de sis propostes d’artista autònomes, que els centres rebran per correu postal de manera escalonada, al llarg d'un període de tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’escola sense domesticar-lo, i de generar estranyament, sorpresa i complicitat entre alumnat i mestres.

L’edició 2019 del projecte POSTDATA es presenta el proper 16 de febrer de la mà d’alguns dels artistes que participen en el projecte i de l’equip educatiu del MACBA.

POSTDATA s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art durant els anys seixanta. El moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, trasllada a l’aula la tradició de Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través d’aquestes sis propostes inèdites d’artistes contemporanis. En aquesta segona edició, i al llarg de tres mesos (de març a maig de 2019) l’escola rebrà les propostes de Fermín Jiménez Landa, David Bestué, Ariadna Rodriguez, Nicolás Paris, Tere Recarens i Cris Blanco. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el desig, l’atzar, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la memòria o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte l'escola sumarà una petita col·lecció d'art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

Amb el suport de:
Fundación Daniel y Nina Carasso
Fundació Banco Santander

Gràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

.

Programa

DISSABTE 16 DE FEBRER, a les 12 h
Lloc:
Planta baixa del CED
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia.
Activitat adreçada a professorat de primària.

Tots els interessats que participin del projecte i d’aquesta presentació estan convidats a participar de l’activitat Parlem de Col·lecció amb l’artista Nicolás Paris, artista del projecte Postdata, el mateix dissabte 16 de febrer a les 18 h. Per més informació i inscripció a aquesta visita seguir aquest enllaç.

Educació
educacio [at] macba [dot] cat
Tel: 93 412 14 13