En el marc del projecte Creative Raval, el dimecres 25 de març, a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret explicarà com han nascut algunes de les seves peces realitzades gràcies a la col·laboració amb la Fundació Arrels, que ajuda persones sense llar. Tot seguit es durà a terme un taller de creació d’objectes sostenibles i solidaris a partir de “la Peça”.
Creative Raval presenta una selecció de projectes creatius de disseny de producte desenvolupats, co-creats o inspirats en el Raval. Gràcies a la col·laboració entre Obsessive Collectors, el MACBA i Laie, aquests projectes s’aniran presentant al MACBA Store Laie al llarg de l’any.
El 25 de març a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret, elegit representant icònic d’aquests valors per la seva filosofia i la seva visió del disseny, serà el protagonista d’una presentació-taller dedicada a explicar com ha nascut “la Peça”, un els seus dissenys amb caràcter social més emblemàtics: una peça metàl·lica, senzilla, pràctica i inspiradora, que funciona com a nus de connexió entre tres potes i una base que es poden aconseguir al carrer.
Curro Claret va desenvolupar el projecte el 2010 amb l’objectiu que estigués disponible per a tots aquells col·lectius més o menys marginats, exclosos socialment o no, que veiessin en la proposta una oportunitat per introduir la creativitat i el treball manual en el seu procés de recuperació. A Barcelona, el dissenyador industrial col·labora regularment amb el taller “prelaboral” La Troballa, impulsat per la Fundació Arrels, oenagé amb seu al Raval que ajuda persones indigents i sense llar.
Després de la presentació, a les 18 h, Curro Claret i la Fundació Arrels compartiran amb uns quants afortunats inscrits al workshop “La Peça: manual de segon ús” la construcció d’un petit i útil objecte domèstic com un tamboret o una tauleta auxiliar, a partir de simples elements que es poden trobar al carrer, o aprofitant objectes fets servir i a punt per a un segon ús. En acabar el taller, cada participant s’endurà a casa el seu objecte de disseny ètic, sostenible i autoproduït, i alhora haurà contribuït a sostenir la Fundació Arrels.

MACBA Store Laie

Programa

DIMECRES 25 DE MARÇ DE 2015, A LES 17.30 H
Lloc: MACBA Store Laie + Aula 0 MACBA.

PRESENTACIÓ: Curro Claret i Creative Raval
Horari: de 17.30 a 18 h. Entrada lliure
– Introducció del projecte de selecció Creative Raval a càrrec dels organitzadors.
– Presentació per Curro Claret del projecte “La Peça”, la seva filosofia de treball i la col·laboració amb la Fundació Arrels.
– Breu presentació de l’activitat de la fundació i del taller La Troballa, a càrrec de Fundació Arrels.
Al final de la presentació, els assistents podran comprar un dels tamborets realitzats per la Fundació Arrels en col·laboració amb Curro Claret.
WORKSHOP: “La Peça: manual de segon ús”, per Curro Claret i Fundació Arrels
Horari: de 18 a 19.30 h
Com participar-hi: 40 € IVA inclòs (la inscripció inclou el material i la Peça i l’objecte realitzat). Inscripcions: envieu una sol·licitud de reserva a activitats [at] laie [dot] es. Nombre de participants: 8 persones màx.


Continguts relacionats

Imatges

MACBA Store Laie