CONJUGACIONES. Un diálogo con el público neix de la necessitat de Natalia Jiménez (Jaén, 1980) de compartir les seves inquietuds al voltant dels complexos processos de construcció de la identitat. Aquesta motivació la va portar a establir un prolífic intercanvi epistolar amb l’antropòloga i especialista en estudis de gènere, Leticia Sánchez Moy. I aquests diàlegs, al seu torn, es van anar expandint amb Jorge Gallardo com a dramaturg i amb la col·laboració de Pep Duran, com a artista audiovisual.

CONJUGACIONES proposa un diàleg obert amb el públic en què es reivindiquen les fronteres com a espai de llibertat. «Hi ha formes molt diverses de portar un cos de dona, de pertànyer a una ètnia o a una cultura determinada, de sentir-nos d’un lloc, d’un territori i habitar-ne un altre sense oblidar d’on venim, ni tampoc cap a on anem. Reivindicar que potser no sóc ni d’aquí ni d’allà, ni em sento més femenina que masculina, sinó que decideixo habitar la frontera per crear la meva pròpia cosmovisió, tan legítima com qualsevol altra.»

Creació i interpretació: Natalia Jiménez
Dramatúrgia: Jorge Gallardo
Assessorament discursiu: Leticia Sánchez Moy
Localització i suport tècnic: Mercè Moreno
Fotografia: Ricardo Bautista

Amb el suport de:
Moritz
Pràctica en la frontera (Projecte Conjugaciones) de Natalia Jiménez

Programa

DISSABTE 23 DE NOVEMBRE A LES 19 h

Natalia Jiménez és creadora escènica, intèrpret i docent. Es va formar en dansa contemporània en el Centre Andalús de Dansa de Sevilla. Ha treballat amb un bon nombre d’artistes i companyies: Guillermo Weickert, Abraham Hurtado, Vertebro Teatro, Angels Margarit/Cia. Mudances, Bebeto Cidra i Ex Nihilo, entre altres. També ha col·laborat amb Guido Tuveri en el centre de ioga, dansa i meditació Casa Oliva de Sardenya i amb la creadora Xus Picher en el projecte itinerant Destinatarias&Cía (Xile-Costa Rica-Espanya-Itàlia). Actualment du a terme dos projectes com a creadora escènica, que il·lustren els seus eixos principals d’acció i col·laboració artística: L_ENTES, concebut juntament amb la coreògrafa Iris Heitzinger, i CONJUGACIONES. Un diálogo con el público, que ara recontextualitza de manera específica per a les sales del MACBA.

Programes públics
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Vídeos