Curs escolar 2021 - 2022

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles que aposta per afavorir una experiència singular amb l’art fora del museu, introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo i dislocar la lògica escolar a partir de l’expectativa, l’estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

El projecte s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta. POSTDATA apropa a l’aula la tradició de Fluxus, dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través de les propostes especifiques d’artistes contemporanis que conformen les dues col·leccions del projecte.

Els centres reben per correu postal i de manera esglaonada un conjunt de propostes autònomes d’artista. S’inicien amb l’enviament de la «Correspondència 0», que conté un dossier amb informació, consideracions per al treball a classe i un vídeo per introduir el projecte a l’aula (que alumnes i mestres poden mirar plegats). Al final del projecte l’escola suma una petita col·lecció d’art en la seva experiència i l’acompanya amb els exercicis i les qüestions dels alumnes.

POSTDATA Col·lecció 2 (en català i castellà): hi col·laboren els artistes David Bestué, Cris Blanco, Fermín Jiménez Landa, Nicolás Paris, Tere Recarens i Ariadna Rodríguez. Les seves propostes se centren en conceptes com ara el desig, l’atzar, la investigació experimental, el dualisme, la memòria i la sorpresa.

Informació pràctica:
  • Dates: curs escolar
  • Dirigit a: primària i educació especial
  • Preu per grup/classe: gratuït
Amb el suport de
Fundación Daniel y Nina Carasso

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.