L’artista britànica Vicki Bennett treballa en l’àmbit del collage audiovisual des de 1991, i ha estat reconeguda com una influent figura pionera en els camps en expansió del sampling, l’apropiació i el cutting up o retall i manipulació d’enregistraments audiovisuals i arxius.

Amb el nom de People Like Us, Vicki Bennett s’ha especialitzat en la manipulació i reelaboració de fonts originals provinents del món de la música, el cinema i la ràdio, tant populars com experimentals. People Like Us creu en el lliure accés als arxius per a un ús creatiu. El 2006 va ser la primera artista a la qual se li va permetre accedir sense cap restricció a tots els arxius de la BBC. Dirigeix un programa radiofònic d’art sonor, 'DO or DIY' on WFMU on WFMU. El catàleg de People Like Us està disponible per a descàrrega gratuïta a UbuWeb.

Al MACBA, People Like Us hi presentarà el seu nou projecte, The Mirror, una performance audiovisual en directe en la qual s’empalmen fragments de pel·lícula amb música samplejada, per explorar les màscares que portem representades a través de les lents. Amb aquest propòsit, utilitza narratives paral·leles que travessen la pantalla descrivint un corrent en canvi constant, més que una realitat estàtica singular.

People like us. Foto: Greek Film Archive

Programa

DIJOUS 26 DE JULIOL, a les 20.30 h
Lloc: Auditori Meier
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68