Curs escolar 2021 - 2022

Darrere d’aquest títol provisional estem duent a terme un procés de pensament col·lectiu entorn de la idea de dissenyar un dispositiu d’art mòbil. I ho fem acompanyades pels departaments educatius d’Es Baluard Museu (Palma de Mallorca), l’IVAM (València) i la Panera (Lleida), desplegant un nou capítol de la investigació al voltant de la idea del museu fora del museu, iniciada fa anys pel departament d’Educació del MACBA.

El primer capítol es va materialitzar en tres projectes diferents: Expressart. Museu portàtil; POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola i Històries de l’art des de Barcelona. A aquestes formes més pràctiques de la investigació s’hi han sumat altres espais, on hem compartit sabers, aprenentatges, debats i reflexions. Allez! Trobada sobre practiques ambulants i museus dispersos seria el segon capítol d’aquesta investigació permanent.

Aquest últim any hem començat un nou capítol, cultivant un procés de pensament col·lectiu entre institucions de característiques diferents, però amb interessos afins. Aquest procés de treball ens ha portat a indagar un llenguatge comú i un camp d’acció molt concret per generar nous espais de contacte amb les nostres comunitats més pròximes: allà on l’art i la seva capacitat d’activar la imaginació poètica i política contribueixin a nodrir el terreny de nous espais d’emancipació col·lectiva.

En col·laboració amb
Logo IVAM
Logo Es Baluard
Logo la Panera
Professorat. Foto: Mireia Saladrigues

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.