al

Art Jove 2019 obre la temporada amb un seguit d’exercicis d’estirament: la invitació de quatre artistes procedents de diferents indrets de l’estat espanyol –Irene Grau (València, 1986), Carlos Fernández Pello (Madrid, 1985), Izaro Ieregi (Algorta, 1987) i Daniel Silvo (Cadiz, 1982)– ens ha de permetre eixamplar els cossos i les relacions, ampliar l’abast de l’escena local, augmentar la superfície de frec i d’afectació, sumar-hi arguments i punts de vista, així com contrastar els recursos per a la professionalització i les solucions per a desafiar la precarietat del treball cultural.

El programa es desenvoluparà durant una jornada i mitja intensives, cada exercici tindrà una durada de 3 hores.

Pas 1: Estiraments és una proposta de l’equip de mediació de Sala d’Art Jove 2019, format per Oriol Ocaña i Alba Vilamala.

En col·laboració amb:
Generalitat de Catalunya Agència Catalana de la Joventut
Pas 1: Estiraments. Sala d'Art Jove

Programa

DIVENDRES 31 DE MAIG
9 h. Errar, amb Irene Grau
Un diàleg entre l’acció de caminar, el passeig, i el valor d’allò fallit, l’error, per analitzar com aquests s’integren en el procés creatiu.
12 h. Posiciones anormales, forzadas y a veces grotescas, amb Izaro Ieregi
Un assaig performatiu articulat entre cos, acció i violència per a reflexionar sobre les estratègies que es donen a l’hora de crear subjectes.
17 h. Comisariado en tus bolsillos, amb Daniel Silvo
Comisariado en tus bolsillos, vol incentivar la creació d’una institució per part de cada artista participant, amb què, per una banda, evidenciar la precarietat en què aquestes estan sumides i, per l’altra, relativitzar el seu poder.

DISSABTE 1 DE JUNY
10 h. El demonio del mediodía, amb Carlos Fernández Pello
Una revisió crítica de la desídia i la mandra en tant que característiques atribuïdes a les escenes artístiques mediterrànies.

Lloc: Aula 1 (Planta 1 CED)
Preu: Entrada gratuïta. Places limitades.
Imprescindible inscriure’s prèviament a artjove [dot] tsf [at] gencat [dot] cat">artjove [dot] tsf [at] gencat [dot] cat
Prevaldran les inscripcions que es realitzin a tots dos dies de taller.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68