Els dijous, 7 i 14 d'octubre, 4 i 11 de novembre del 2021

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Vistes "En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d'art conceptual"

Programa

Activitat
Àngels Ribé, The best way of expressing it

Parlem de... Pensar en volum

Amb Àngels Ribé i David Armengol
Dijous, 7 d'octubre del 2021

Pensar en volum se centra en el pensament escultòric d'Àngels Ribé. Tot i la seva forta vinculació a l’art d'acció, així com a la fotografia com a registre performatiu, la seva obra sempre ha explorat la incorporació del volum –a vegades mínim, fugaç, d'altres poderós, monumental– dins de la relació entre natura i artifici que ha definit el seu treball durant més de cinquanta anys.

Conversa entre Àngels Ribé, artista, i David Armengol, director artístic del Centre d’Art La Capella i comissari independent.

Activitat
Vistes "En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d'art conceptual"

Parlem de... Veure la llum

Amb Eugènia Balcells i Alexandra Laudo
Dijous, 14 d'octubre del 2021

Balcells i Laudo conversaran i revisaran alguns dels treballs més destacats de Balcells, des dels inicis de la seva carrera fins a l'actualitat. Parlaran sobre la intersecció entre art i ciència, sobre la llum i els espectres, sobre el consum d'imatges i les formes de mirar, i sobre la virtualitat i les pantalles.

Conversa entre Eugènia Balcells, artista, i Alexandra Laudo, comissària independent.

Activitat
Francesc Abad "Acció (bufant fulles)", 1972

Parlem de... Assajar una conversa

Amb Francesc Abad i Enric Farrés Duran
Dijous, 4 de novembre del 2021

Francesc Abad i Enric Farrés Duran situats al laberint –pàtria dels que dubten– s'han proposat no parlar de res d'abans.

Conversa entre Francesc Abad i Enric Farrés Duran, artistes.

Activitat
Vistes de l'exposició "En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d'art conceptual", 2021. Foto: Miquel Coll

Parlem de... Maièutica d'acció

Amb Pere Noguera i Marc Larré
Dijous, 11 de novembre del 2021

Noguera i Larré buscaran la ressonància que les obres exposades tenen en les preocupacions de moltes artistes d’avui dia. S'evitarà la mirada historicista per situar les obres en un marc d'actualitat. Finalment, es farà un recorregut per una vessant poc coneguda de la pràctica de Pere Noguera: el seu interès per la pedagogia, entesa en el sentit extens de deixar (permetre) fer, proper al concepte de maièutica.

Conversa entre Pere Noguera i Marc Larré, artistes.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició