Dijous, 25 de febrer de 2021

18:30 h

Online. Traducció simultània disponible

Gratuït amb inscripció prèvia. Places limitades.

Parlem d'Arbres, persones i d’altres animals, amb Amelia Jones, historiadora de l’art, i Teresa Grandas, comissària de l’exposició Fina Miralles. Soc totes les que he sigut. Conversa en anglès amb traducció simultània disponible.

Els treballs de Fina Miralles ens fan replantejar la nostra relació amb l’entorn, com a éssers vius, com a individus que responem a una construcció cultural, social i política. Ens interpel·len com a persones, com a col·lectiu, com a espectadors. Si bé Miralles parteix d’una interrogació sobre el seu propi rol com a artista i el de l’obra d’art, també ens fa (re)considerar què som com a subjectes en relació amb l’entorn on vivim i quina és la nostra posició davant l’obra. Precisament la reflexió sobre com s’articula la noció de subjecte és un dels eixos centrals del treball d’Amelia Jones. Teresa Grandas conversarà amb ella sobre aquesta qüestió i sobre com es perfila el treball de Miralles des d’una perspectiva del context internacional.

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Fina Miralles "L’arbre. L’arbre i l’home. A Dalt de l’arbre"
Penso que una obra d’art hauria de deixar perplex l’espectador, fer-lo meditar sobre el sentit de la vida
Antoni Tàpies