Dijous 1 i 29 d'octubre de 2020

18:30 h

Sales del museu

Gratuïta amb inscripció prèvia.

El programa Parlem de... vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Vistes de l'exposició "Acció. Una història provisional dels 90"

Programa

Els dijous a les 18:30 h
 
1 d'octubre

Parlem d’un art murmurat a Acció. Una història provisional dels 90, amb Lluís Alabern, artista.

Diàleg en tres capítols. 1. Un art que neix petit, inclinat, que se sap ínfim com un xiuxiueig. Un art d’acció, sense objectes, d’actitud, que no vol innovar, que sap que gairebé no té lloc, que és mediocre, però busca colar-se per les esquerdes del sistema. 2. Com resulta inevitable, en un art fet d’acció i quotidianitat, que la biografia es travessi perillosament. 3. Com aquest art ínfim i biogràfic acaba fracassant.

29 d'octubre

Parlem de la revista parlada. Evocacions de De viva veu a Acció. Una història provisional dels 90, amb Ester Xargay, artista.

Què va ser la revista parlada De viva veu? Entorn d’aquesta qüestió, a manera de happening obert a la participació presencial o virtual, verbal o gestual, artística, poètica o musical, de persones que hi van contribuir, que la visqueren o que ara estiguin encuriosides per saber-ho, proposem un debat d’anar i tornar peripatètic, evocador de les sessions anàrquiques que s’acomplien en aquest espai de llibertat que oferia la revista parlada i caminada De viva veu (1993-1995). Així mateix, amb aquesta acció col·lectiva, volem retre homenatge a l’artista i escriptor Carles Hac Mor –més enllà d’impulsar aquesta iniciativa, juntament amb Ester Xargay–, que fou el màxim exponent de l’estètica del tumult, esperonador de tota mena d’HAClliberaments i de contubernis artístics, d’esdeveniments sempre oberts, anàrquics i creatius, que van propiciar una trobada fèrtil entre una quantitat ingent d’artistes de generacions i pràctiques diverses. Fou un generador d’energia i d’idees engrescadores i vitalistes que van contribuir a l’expansió de l’acció i de l’art a Catalunya al llarg dels anys vuitanta i noranta.

 

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 


Exposició

M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch