Dimecres 9 i 30 de març de 2022

La creació artística té la capacitat de posar en relació les persones i fer-les partícips d’un procés que va i ve entre l’individual i el col·lectiu. De vegades, el rebuig o, fins i tot, la condemna a la còpia dilueix la possibilitat de compartir, en no entendre’s bé el que podem prendre i el que podem donar.

En aquest taller reflexionarem i treballarem l’art com a “codi obert” que es pot llegir, apropiar, transformar i transmetre. Com a llenguatge, l’art proposa un diàleg i mostra la llei interna que el cohesiona, una llei que, en conèixer-la i dominar-la, ens permet aprofundir en allò que es rep i, a partir d’aquí, assolir una llibertat expressiva.

El taller vol recórrer pràctiques del grup al voltant de les experiències com a professors, amb la manera de fer creativa, l’objecte o l’ornament, tot cercant el compromís col·lectiu en aquell procés d’ensenyament compartit. Un taller que vol pensar l’art que genera conclusions efímeres, obertes a altres significats.

Selecció d’exposicions

  • Individuals: La alfombra roja (1989), al Museu Tèxtil i d’Indumentària de Barcelona; Tejidos marroquíes. Teresa Lanceta (2000), al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid i a la Villa des Arts de Casablanca; Tejida abstracción (2001), al Museo de Arte Moderno, Ibissa, Museo de Teruel, i Adiós al rombo, a La Casa Encendida de Madrid i a l’Azkuna Zentroa (La Alhóndiga) de Bilbao.
  • Col·lectives: How to (…) things that don’t exist (2014), a la 31a Biennal de Sâo Paulo; El contrato (2014), a La Alhóndiga de Bilbao; La réplica infiel (2015), al CA2M, i VIVA ARTE VIVA, a la Biennal de Venècia (2017). Col·labora en revistes d’art com ara Concreta, Arte y parte, Horitzons magrébins o Debates sobre arte.
  • En preparació: L’art com a codi obert (2022), al MACBA (Barcelona) i l’IVAM (València).

Participant

Teresa Lanceta
Amb el mecenatge educatiu de
Fundació Banco Santander
Teresa Lanceta al seu estudi

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.


Exposició