P2P. D’igual a igual Tallers amb artistes i docents
Els tallers P2P proposen compartir pràctiques artístiques entre creadors i docents per trastocar-les, posar-les en comú en l’espai educatiu i retornar-les, transformades per la interacció dels alumnes a l’aula, a la resta dels docents i a l’artista. En aquesta quarta edició, els tallers tenen com a fil conductor les pràctiques narratives que es desenvolupen a través de la performance, el vídeo o el format radiofònic amb la finalitat d’experimentar amb la veu, el text, l’objecte, la ficció, el so i la música.
A càrrec de Laura Llaneli i Lúa Coderch, artistes.
Amb el suport de

Programa

***, la veu dislocada
La veu és el primer material, el primer mitjà, el primer lloc de formalització i comunicació. Tot això es manifesta quan es desnaturalitza la relació veu/cos/missatge, quan la veu es disloca, és a dir, es treu del seu lloc o perd la “mesura”.
Parlarem de la inadequació de la veu que es pot produir pel simple fet de sonar estrangera, de sentir-se “fora de lloc”. El cos que emet la veu s’ha modelat a partir d’una història i una genealogia que emmarca i condiciona. Aquí podem explorar el desajust o la inadequació que hi ha entre les dimensions de la veu, el cos, la biografia, el missatge.

L’escolta com a reflex de la realitat social
Partint de les teories de Murray Schaffer sobre l’escolta i de l’ecologia acústica –anomenada també estudi dels paisatges sonors–, aquest taller planteja el concepte de silenci a l’aula. Ens hem parat alguna vegada a escoltar com sona la nostra classe? I l’entorn de l’institut? Existeix realment el silenci?
Aquest taller proposa l’exercici de prendre consciència del nostre entorn escoltant-lo.