Activitat amb motiu de la inauguració de l’exposició Una arxiva del DIY (Do It Yourself/Fes-ho tu mateixa), arxiva de publicacions autoeditades i autogestionades de col·lectius, associacions i grups feministes i/o queer, basada sobretot per a aquesta exposició en femzins (fanzins fets per dones). Gelen Jeleton creadora d’aquesta arxiva, ha convidat Andrea Galaxina de l’editorial Bombas para Desayunar i podcast «No conocía este lugar» sobre fanzins i autoedició a fer juntes un programa en directe especial sobre l’exposició a manera de visita guiada.

Foto:No conocía este lugar dibuix de Kos, 2019 i Una Arxiva del DIY de Gelen Jeleton, 2013

Andrea Galaxina va estudiar història de l’art a la Universitat d’Oviedo, i a més d’un màster en Professorat, va estudiar el màster d’Història de l’Art Contemporani i Cultura Visual del Museo Reina Sofía de Madrid i la Universidad Complutense de Madrid. Fanzinera, agitadora cultural, feminista i docent, és fundadora i editora de Bombas para Desayunar, a més de cofundadora de Dos Cabezas, coordinadora del departament de fanzins de la biblioteca de dones de Madrid i recentment cofundadora del Pichi Fest.

Gelen Jeleton (María Ángeles Alcántara Sánchez) realitza la seva pràctica artística juntament amb Jesús Arpal Moya a l’Equipo Jeleton des de 1999, activitat que compagina amb el seu treball en investigació, pràctica artística i acadèmica des de 2011. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Conca, es va postgraduar al departament de Dibuix de la Facultat de Belles Arts de Barcelona en estudis de simbolisme renaixentista i alquímia. Aquests coneixements els trasllada a la seva tesi doctoral Una archiva del DIY: autoedición y autogestión en una fanzinoteca feminista-cuir, presentada a la Facultat de Belles Arts de Múrcia el 2016. Durant els anys 2014 i 2015, amb motiu de la seva tesi, es trasllada a Mèxic, on fa una estada al PUEG (Programa Universitari d’Estudis de Gènere) a la UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México), i on s’implica en el projecte «Mujeres en espiral: sistema de justicia, perspectiva de género y nuevas pedagogías» amb l’edició de dues publicacions, Leelatu#1 i Leelatu#2: trabajo, realitzes a la presó de dones Santa Martha Acatitla.

Participant

Equipo Jeleton
.

Programa

DISSABTE, 27 D'ABRIL, a les 12 h
Lloc:
Planta baixa del CED
Preu: Gratuït
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició


Continguts relacionats

Àudios

«No conocía este lugar». Ràdio en directe a càrrec de Gelen Jeleton i Andrea Galaxina