Dissabte 15 i dimarts 18 de maig de 2021

Al MACBA celebrarem la Nit dels Museus (15 de maig) i el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) amb jornades de portes obertes i un programa d'activitats variat i per a tots els públics. Acompanya’ns!

Els microclimes vibratoris. La gran revetlla, activitat familiar del dissabte al matí, donarà el tret de sortida a la Nit dels Museus, una tarda-nit de portes obertes a les exposicions  Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació, En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, Un segle breu: Col·lecció MACBA i Coses que passen. S’hi afegirà un programa de projeccions amb obres seleccionades del Manual de la Col·lecció MACBA, que es podran visionar a l’Auditori Meier.

El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, també serà una jornada de portes obertes a totes les exposicions en curs. A més amb motiu de la presentació del Manual de la Col·lecció MACBA, organitzarem tres taules rodones en què debatrem amb artistes i investigadors que han participat en el llibre al voltant d’alguns dels conceptes que s’hi aborden, com les idees d’abstracció, la performativitat i la memòria.

També es farà la ja tradicional venda especial MACBA BOOKS, que posa a l’abast de tothom una selecció de llibres del MACBA a un preu únic de 6 euros. Tindrà lloc a la MACBA Store Laie del 15 al 18 de maig en horari habitual. Consulta els horaris de la botiga-llibreria.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Dissabtes MACBA. Gratuït gràcies a Uniqlo
Dissabtes MACBA
Uniqlo

Programa

Activitat
Els microclimes vibratoris

Els microclimes vibratoris

Dissabte 15 de maig de 2021

T’imagines un lloc on poder escoltar com creixen les fulles a la primavera i el brunzit dels insectes tropicals? Un lloc per tombar-se a la fresca i contemplar la Via Làctia i més enllà? L’Atri del MACBA es convertirà en un espai ric i canviant en què se’ns aniran apareixent petits paisatges i microclimes inesperats a través del despertar sensorial i de la imaginació. Ballarem i compartirem els nostres moviments i la seva emoció en un espai que també es mou. Prepararem els cossos i la veu amb una DJ molt moderna que ens acompanyarà amb les seves vibracions ondulants i construirem juntes un nou lloc per celebrar tot allò que ens uneix, en què cridarem: «Tenim un cos i estem disposades a utilitzar-lo!».

A càrrec de Bea Fernández i Xavi Manubens, artistes.

Degut a les restriccions actuals, l’aforament estarà controlat i per tant és indispensable reservar plaça amb antelació en un dels dos torns, el de les 11 o el de les 12 del matí. Les inscripcions són per grups de convivència.

Activitat
Numax presenta...

Projecció d’obres de la Col·lecció MACBA

Dissabte, 15 de maig de 2021

L’Auditori Meier acollirà en programa doble la projecció d’algunes peces de la Col·lecció MACBA, seleccionades d’entre el centenar d’obres que integren el Manual del MACBA, una publicació en què també s’aborden conceptes clau que defineixen la identitat de la programació del museu. Serà una ocasió única per veure en el format original i en pantalla gran unes obres que fa temps que no es mostren a les sales de Col·lecció.

Activitat
Disentir i cuidar, Lucía Bianchi i Cecilia Mariño

Dissentir i cuidar: reinventant el museu

Dimarts, 18 de maig de 2021

De fa dècades, el present i el futur dels museus ha estat objecte permanent de debat públic, probablement com conseqüència de la seva capacitat per configurar relats del fet col·lectiu i donar a llum nous mons que han de venir. Tanmateix, o precisament per això, al museu hi cristal·litzen bona part de les tensions produïdes per les guerres culturals com a resultat de l’encreuament d’interessos econòmics, polítics i de sentits que el travessen des dels seus fonaments. La pandèmia i la crisi sanitària, social i de la vida i els seus sentits no han fet sinó intensificar aquest debat sobre la seva significació, la seva funció, la seva escala, el seu esdevenir i el seu avenir. Fins al punt que pensar en la seva legitimitat s’ha convertit en una qüestió de supervivència. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, aquesta taula convoca persones involucrades en institucions museístiques diverses, concretes i situades en diferents contextos per compartir experiències i projeccions.

Activitat
Manual 7

Abstracció, performativitat i memòria/amnèsia

Presentació del "Manual" en tres conceptes
Dimarts, 18 de maig de 2021

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, presentem el Manual del MACBA, una publicació en què obres, artistes, idees, llocs i dates formen un entramat conceptual que defineix la identitat del museu. Les entrades corresponents a les obres de la col·lecció del museu les analitzen i insereixen en un context específic i unes condicions de producció determinades, i amb això van més enllà dels paradigmes de la interpretació i la representació. Els conceptes analitzats travessen la programació del museu i són fonamentals per a la construcció del MACBA com a espai crític. Amb motiu de la presentació, tindran lloc tres taules rodones en què es posa en joc la mateixa proposta del llibre, la seva conjugació de conceptes, artistes i obres. Per això hem convidat artistes i pensadores que han contribuït en la publicació i amb el seu treball i complicitat formen part indispensable del MACBA, per debatre entorn dels conceptes d’abstracció, performativitat i memòria/amnèsia, com a exemples també de la naturalesa diversa dels conceptes que articulen la publicació i que refereixen a pràctiques, maneres de fer, polítiques i poètiques.

Amb Ferran Barenblit, Tanya Barson, Pablo Martínez, Melanie Smith, Leonor Antunes, Maite Garbayo, Itziar Okariz, Dora García, Germán Labrador, María Ruido i Marcelo Expósito.