Before the Name és una investigació en la teoria del filòsof francès Alain Badiou sobre la relació entre dansa i pensament, tal com la planteja dins «La danse comme métaphore de la pensée», part del Petit manuel d’inesthétique escrit per Badiou l'any 1998 – (Handbook of Inaesthetics, A.Toscano trans., Stanford University Press., 2005). Banchelli organitza un sistema de flux en un crescendo continu, on dansa i pensament s’entrecreuen constantment, de manera que es crea una connexió de múltiples nivells entre artistes, pensadors i públic. Mitjançant la intensitat del moviment, el so i la paraula, la performance qüestiona el significat d’un «esdeveniment» en què les connexions entre els participants generen una seqüència de contingències.

El desig d’enfrontar-se amb el pensament d’un dels més grans filòsofs vius –alhora present i absent– s’expressa a través de la dansa. Durant la performance, la veu de Badiou ressona en l’espai i la seva figura es torna una presència escultòrica, acompanyada per la música en directe del compositor Emiliano Zelada i dels moviments dels ballarins Julie Cunningham i Harry Alexander. La simetria entre el text de Jonathan Lahey Dronsfield i els cossos que ocupen l’espai queda trencada per una perspectiva no narrativa que transforma el diàleg en acció directa.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Amb la col·laboració de:
 Instituto Italiano de Cultura de Barcelona
Drawing:  Francesca Banchelli, from the series of drawings “Before the name”, collage and ink on paper.  Photo collage:  Francesca Banchelli, “Before the name”, performance. Wilkinson Gallery, London, UK (2015); SpazioK, curated by Villa Romana in collaboration with Kinkaleri/is it my world? IT (2015).

Programa

DISSABTE 11 DE JUNY DE 2016, 19 H
Lloc: Atri del museu

Francesca Banchelli es va graduar en Belles Arts al Central Saint Martins (Londres) el 2010. Darrerament la seva obra s’ha pogut veure, entre d’altres, a l’Sifang Art Museum, Nanjing, Xina (2015); SpazioK, Prato/Villa Romana, Florència (2015); Ambaixada italiana a Berlín (2015); Wilkinson Gallery, Londres (2015); Capella MACBA, Barcelona (2015); Tate Modern, McAulay Gallery, Londres (2014); programa paral·lel inclòs a la 13a Biennal d’Istanbul (2013); S1/Art Space, Sheffield (2012); i New Capital, Chicago, (2012). El 2012 va ser artista convidada del Frankfurter Kunstverein Deutsche Börse Residency Program i va guanyar el primer premi del «Portali dello Scompiglio», Accademia dello Scompiglio, Vorno, Itàlia; el 2013 va ser finalista del LIVEWORKS Performance Art Award, Centrale Fies/DOCVA Viafarini.

Amb: Francesca Banchelli, Pier Luigi Tazzi, Jonathan Lahey Dronsfield, Emiliano Zelada i Julie Cunningham & Harry Alexander (de la Michael Clark Company, Londres)
Idea i coreografia: Francesca Banchelli
Música: Emiliano Zelada
Textos: Alain Badiou – extractes de: «The Event of Truth» (2002) i «Toward A Positive Definition of The Infinite» (2011), conferències a l’European Graduate School de Ginebra. Jonathan Lahey Dronsfield: «10 engagements with Badiou» i «Paul Celan: A Conversation in the Mountain (Spinoza reprise)».
A cura de Carolina Ciuti
Durada: 35 min
Amb la col·laboració de: Instituto Italiano de Cultura de Barcelona; Michael Clark Company (Londres, UK); Ponte Vecchio Gioielli (Florència, Itàlia).

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos