al

Programa de concerts

Als anys seixanta la música es va barrejar amb altres arts emergents com ara la performance o les noves poètiques tecnològiques. També es va carregar de nous significats sociopolítics i de gènere, en sintonia amb l'esperit revolucionari de l'època. Va ser en aquesta dècada quan l'esdeveniment sonor (com també va passar amb les arts escèniques i les arts plàstiques) es va voler convertir en un context d'experimentació més que no pas en una obra tancada.

El cicle que presentem se centra precisament en aquest llegat de l'escena d'avantguarda de la dècada dels seixanta i en la seva vigència en els processos creatius actuals. Per fer-ho, hi són presents dues grans figures d'aquesta escena, Pauline Oliveros i Yasunao Tone, artistes amb uns treballs que també s'han presentat a Ràdio Web MACBA (RWM) i que formen part de l'exposició Possibilitat d'acció. La vida de la partitura.

Aquests concerts formen part de la programació del Grec 2008 Festival de Barcelona.

Coordinadors: David Albet i Oriol Rossell

Yasunao Tone

Programa

Dijous 10, 17 i 24 de juliol, a les 21 h

10 de juliol
Pauline Oliveros
(Houston, 1932)
Pionera en el processament informàtic d'instruments acústics i en l'estudi de nous formats d'escolta.

17 de juliol
Yasunao Tone
(Tòquio, 1935)
Hibridació entre tecnologia digital i avantguarda històrica. La seva producció musical se centra bàsicament en les possibilitats tècniques i "poètiques" del reproductor i els discos compactes.

24 de juliol
Fluxdelux

Homenatge al llegat del col·lectiu Fluxus. L'actuació de Fluxdelux consistirà en una performance-antologia, en la qual s'escenificarà una selecció d'accions Fluxus a partir de les directrius escrites pels seus creadors originals.

Programes públics MACBA
tlf.93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat i http://www.bcn.cat/grec