Dijous 23 de febrer del 2023

S’entén per “música generativa” aquella en què qui la compon estableix uns materials sonors prefixats i unes regles que en regeixen l'evolució en el temps. Aquesta tècnica compositiva pot considerar-se una aproximació algorítmica a la música, la qual cosa la posa en relació directa amb les ciències de la computació. Aquesta Biennal Ciutat i Ciència presenta casos molt diversos de música generativa, des del treball de Josep Maria Mestres Quadreny, pioner de la música computacional a escala internacional, fins a l'experimentació amb l'escriptura de codi en directe.

En col·laboració amb
Biennal Ciutat i Ciència
dibuix generat a partir de música. Formes liles sobre fons negre.

Programa

18:00 - 19:30 h

Josep Maria Mestres Quadreny i Quartet Atenea

En aquest concert, el Quartet Atenea interpreta Quartet de Catroc, de Josep Maria Mestres Quadreny, una peça pionera de la música generativa.

19:30 - 21:00 h

Roc Jiménez de Cisneros

Roc Jiménez de Cisneros farà un treball basat en la música aleatòria i generativa que va compondre Josep Maria Mestres Quadreny, a partir de l'Estro aleatorio o Aronada.

21:00 - 22:30 h

AGF - Poemproducer

En aquest concert, AGF - Poemproducer està desenvolupant un procés de composició sobre l'obra de Iannis Xenakis. Aquesta sessió és un bon context per explicar i fer sentir la música basada en processos estocàstics, i la confluència que fa AGF entre els codis informàtics i la paraula poètica.

Si tens cap dubte, contacta amb la biennalciutaticiencia.barcelona.