Aquesta proposta s’emmarca dins la jornada «Insectes socials: aprenentatges comuns i pol·linització pel canvi», organitzada juntament amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona precisament poc després de la celebració de la cimera COP21 del canvi climàtic a París. L’artista Natalie Jeremijenko hi mostra alguns aspectes del seu treball en aquesta línia i posa en comú una part de les accions engegades en col·laboració amb veïns i entitats del Raval durant el cap de setmana del 6 i 7 de febrer.

Jeremijenko és una artista, científica, enginyera i inventora centrada en temes ambientals i urbans. És professora als departaments d’Arts Visuals i de Ciències de la Computació de la Universitat de Nova York. La pràctica multidisciplinària de Jeremijenko es desenvolupa en el camp emergent del disseny de sistemes socioecològics en l’anomenat Antropocè, la nova era en què estem immersos des de la Revolució Industrial.
Jeremijenko utilitza atraccions i espectacles de recerca participativa en curs que aborden el repte de reimaginar la nostra relació amb els sistemes naturals, especialment en entorns urbans. La seva aproximació integra diverses estratègies per redissenyar l’energia i els aliments a fi de contribuir al bé comú i millorar la salut humana i del medi ambient.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Museu de Futurs Naturals

Programa

DISSABTE 6 DE FEBRER DE 2016, 19 H
Lloc: Atri del MACBA.
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Insectes Socials: Aprenentatges comuns i pol·linització pel canvi. Xerrada inaugural a càrrec de Natalie Jeremijenko (en anglès)
SON[I]A #224. Natalie Jeremijenko. Escenes eliminades
25.05.2016
Son[i]a #224. Natalie Jeremijenko
30.03.2016