Què es un objecte? Quan un objecte pot escapar de ser definit? Són els artistes l’objecte? Per a qui i sobre què parla l’objecte? Com podem anomenar la seva potencialitat? Els artistes suecs Carl Palm i Sebastian Rozenberg establiran una lectura performativa sobre les potencialitats de significació i interpretació d’un objecte, des de l’especulació més teòrica a l’anècdota personal, passant per la ficció i l’acudit.

El projecte Mixed Media va començar el juliol de 2013 arran d’una invitació al Retreat Festival d’Estocolm i va tornar a presentar-se a Rupert (Vilnius, Lituània) l’octubre de 2013. El treball consisteix en una conversa entre els artistes a partir d’un objecte escultòric que es crea de nou per a cada lectura, adequant-se a cadascun dels contextos on té lloc. La presència de les escultures i la relació entre elles s’afegeixen cada cop al contingut del text de la performance. Així, la història de cada representació de l’objecte s’acumula i la lectura es va modificant i afegint a cadascuna de les presentacions.

Mixedmedia

Programa

DISSABTE 21 DE JUNY, A LES 19 h

Carl Palm (1980, Tåstarp, Suècia) és un artista que viu i treballa a Estocolm. S'interessa pels passos del procés de producció i formalització artística a través d'intervencions escultòriques. La complexitat de les seves obres sovint apunta a un altre lloc, generant contingut sense posseir-lo, reconeixent el context i la presència d'altres peces en l'exposició. Va estudiar al Royal Institute of Art d'Estocolm. Entre les seves exposicions recents destaquen Bar Grraowl, Venècia, Basilea i Berlín (2013); The Return of the Object, Galeria Invaliden 1, Berlín (2012); We Like A Hardboiled Egg In The Morning But Don't Like To Be 6-8 Minutes Late, Komplot, Brussel·les (2012); Disclosure – exhibition as discourse as disco, organitzada per IASPIS en el marc de la 12 Biennal d’Istanbul, Turquia (2011).

Sebastian Rozenberg (1985, Lund, Suècia) és un artista que viu i treballa a Estocolm. El treball de Rozenberg pren sovint com a punt de partida la investigació i l’escriptura, la presentació, el seminari, les situacions acadèmiques i els vídeos com a llocs de producció artística. Rozenberg també és redactor de la revista bilingüe anglès / suec CLP (Const Literary Preview). Entre les seves exposicions i presentacions recents destaquen Mixedmedia, Rupert, Vilnius (2013); Bar Grraowl, Venècia-Basilea-Berlín (2013); Dopet, Ställbergs Gruva, Suècia (2013); The Millenial Biennial, Rod Barton Gallery, Londres (2012); SPACE:TIME, Revenue, Estocolm (2012).

Rosa Lleó és comissaria i crítica independent. L’any 2013 va formar part del programa d’investigació Curatorlab (Universitat Konstfack, Estocolm). Els seus textos s’han publicat al suplement Cultura/s de La Vanguardia, Afterall Online i Art-Agenda, entre d’altres. Des d’abril de 2014 dirigeix l’espai independent The Green Parrot.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske