Què es un objecte? Quan un objecte pot escapar de ser definit? Són els artistes l’objecte? Per a qui i sobre què parla l’objecte? Com podem anomenar la seva potencialitat? Els artistes suecs Carl Palm i Sebastian Rozenberg establiran una lectura performativa sobre les potencialitats de significació i interpretació d’un objecte, des de l’especulació més teòrica a l’anècdota personal, passant per la ficció i l’acudit.

El projecte Mixed Media va començar el juliol de 2013 arran d’una invitació al Retreat Festival d’Estocolm i va tornar a presentar-se a Rupert (Vilnius, Lituània) l’octubre de 2013. El treball consisteix en una conversa entre els artistes a partir d’un objecte escultòric que es crea de nou per a cada lectura, adequant-se a cadascun dels contextos on té lloc. La presència de les escultures i la relació entre elles s’afegeixen cada cop al contingut del text de la performance. Així, la història de cada representació de l’objecte s’acumula i la lectura es va modificant i afegint a cadascuna de les presentacions.

Mixedmedia

Programa

DISSABTE 21 DE JUNY, A LES 19 h

Carl Palm (1980, Tåstarp, Suècia) és un artista que viu i treballa a Estocolm. S'interessa pels passos del procés de producció i formalització artística a través d'intervencions escultòriques. La complexitat de les seves obres sovint apunta a un altre lloc, generant contingut sense posseir-lo, reconeixent el context i la presència d'altres peces en l'exposició. Va estudiar al Royal Institute of Art d'Estocolm. Entre les seves exposicions recents destaquen Bar Grraowl, Venècia, Basilea i Berlín (2013); The Return of the Object, Galeria Invaliden 1, Berlín (2012); We Like A Hardboiled Egg In The Morning But Don't Like To Be 6-8 Minutes Late, Komplot, Brussel·les (2012); Disclosure – exhibition as discourse as disco, organitzada per IASPIS en el marc de la 12 Biennal d’Istanbul, Turquia (2011).

Sebastian Rozenberg (1985, Lund, Suècia) és un artista que viu i treballa a Estocolm. El treball de Rozenberg pren sovint com a punt de partida la investigació i l’escriptura, la presentació, el seminari, les situacions acadèmiques i els vídeos com a llocs de producció artística. Rozenberg també és redactor de la revista bilingüe anglès / suec CLP (Const Literary Preview). Entre les seves exposicions i presentacions recents destaquen Mixedmedia, Rupert, Vilnius (2013); Bar Grraowl, Venècia-Basilea-Berlín (2013); Dopet, Ställbergs Gruva, Suècia (2013); The Millenial Biennial, Rod Barton Gallery, Londres (2012); SPACE:TIME, Revenue, Estocolm (2012).

Rosa Lleó és comissaria i crítica independent. L’any 2013 va formar part del programa d’investigació Curatorlab (Universitat Konstfack, Estocolm). Els seus textos s’han publicat al suplement Cultura/s de La Vanguardia, Afterall Online i Art-Agenda, entre d’altres. Des d’abril de 2014 dirigeix l’espai independent The Green Parrot.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81