al

"L'idil·li amb el col·leccionisme sonor pot haver mort; no per la música, sinó per la pèrdua del component personal i humà del procés." William Bennett, en una conversa sobre la seva col·lecció musical per a Ràdio Web MACBA, 2011

Memorabília. Col·leccionant sons amb... continua la prospecció de la sèrie documental de Ràdio Web MACBA sobre el col·leccionisme privat de música i memorabília sonora, amb la voluntat de traçar una historiografia sobre el col·leccionisme en un moment de canvi de paradigma i de consum. En aquesta edició convidem de nou tres col·leccionistes a compartir les inquietuds i peculiaritats que han conformat els seus arxius personals, amb l'objectiu de reconstruir múltiples històries paral·leles, com l'evolució dels formats de reproducció, la problemàtica de l'arxiu i els estranys mecanismes del mercat del col·leccionisme. Per damunt de tot, però, Memorabília. Col·leccionant sons amb... pretén compartir aquest fosc objecte del desig d'uns personatges obsessius que han forjat el seu propi criteri en un context marcat per la saturació d'informació i l'accessibilitat fictícia.

Comissària: Anna Ramos. Amb la col·laboració de: Raül G. Pratginestós i Roc Jiménez de Cisneros.


Programa

Divendres 20 d'abril i dimecres 16 de maig, a les 21 h

Divendres 20 d'abril, a les 21 h
Kenneth Goldsmith
Publishers Weekly va definir l'obra escrita de Kenneth Goldsmith com "un dels treballs de collage més exhaustius i bells realitzats en poesia". Goldsmith és autor de deu llibres de poemes i professor d'escriptura a la Universitat de Pennsilvània, on també s'encarrega del PennSound, un arxiu online de poesia. Així mateix, és l'editor i fundador de l'arxiu online UbuWeb (ubu.com), font universal de referència sobre l'art avantguardista a internet. Gestionat des de l'underground, sense suport institucional ni cap pressupost, UbuWeb és un repositori tan exhaustiu com personal, que reflecteix els gustos, manies i obsessions del seu creador. Col·leccionista digital compulsiu, l'arxiu personal de Goldsmith s'estén molt més enllà de l'inabastable UbuWeb.


Dimecres 16 de maig, a les 21 h
Jonny Trunk
El 1995 Jonny Trunk va fundar Trunk Records, que aviat es va convertir en una discogràfica de culte, dedicada a publicar gravacions inèdites de jazz i bandes sonores per a cinema i televisió. Va ser el primer segell que va difondre material de library music no comercial, un gènere sobre el qual Trunk ha escrit exhaustivament. Trunk condueix un programa de ràdio sobre música per a cinema a l'emissora londinenca Resonance FM, i punxa arreu del món. Va començar a col·leccionar discos cap al 1982. En comptes de passejar-se per botigues de discos tradicionals, preferia remenar a les botigues de segona mà i mercats de carrer, i de seguida es va adonar que la seva obsessió no era la música pop ni els sons moderns, sinó les bandes sonores cinematogràfiques i la música televisiva. Avui, la seva col·lecció de discos voreja els sis mil elapés.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Activitats

Imatges

Vista de la col·lecció “Library Music” de Jonny Trunk

Àudios

MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Jonny Trunk. Escenes eliminades
17.12.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Kenneth Goldsmith. Escenes eliminades
03.08.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... William Bennett. Escenes eliminades
16.02.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Mark Gergis. Part I
22.09.2011
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Mark Gergis. Part II
21.10.2011
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Ed Veenstra. Part I
12.03.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Ed Veenstra. Part II
21.05.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Kenneth Goldsmith. Part I
12.07.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Kenneth Goldsmith. Part II
19.09.2012
MEMORABILIA. COL·LECCIONANT SONS AMB... Jonny Trunk. Part II
05.11.2012
COMPONENT AMB PROCESSOS: PERSPECTIVES SOBRE MÚSICA GENERATIVA I DE SISTEMES #8.1. Models de canvi
24.10.2012
Son[i]a #116. Kenneth Goldsmith
16.12.2010
Son[i]a #160. Jordi Ferreiro
16.08.2012